Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

mandag den 16. juni 2014

Test: Måltidskasser fra Guldsmedgaard

For noget tid siden blev jeg kontaktet af Guldsmedgaard :) De spurgte om jeg var interesseret i at prøve deres måltidskasser i et par uger, hvilket jeg selvfølgelig sagde ja til. Det er lidt et sjovt sammentræf, da mig og Daniel et par dage forinden var på besøg hos et vennepar på fyn der serverede aftensmad lavet på måltidskasser til os. Selvom de endnu ikke har nogle børn, talte de rigtig varmt om konceptet da de begge har utrolig lange arbejdsdage, men også savner nye ideer.

Guldsmedgaard ligger ved Hobro og gården er både hjem og arbejdsplads for flere generationer af familien Frederiksen.
De vægter familielivet og den tid vi som mennesker bruger med hinanden højt det er med udgangspunkt i dette at de laver deres måltidskasser.

Hvad opnår du ved det? (kilde: Guldsmedgaard)
  • Vi leverer til din dør.
  • Du sparer tid.
  • Du får mindre stress.
  • Du undgår besværlige overvejelser om hvad I skal spise til aftensmad.
  • Du undgår at købe for meget og forkert ind
  • Du undgår for meget spild af mad
  • Du får tid til at lave maden sammen med børnene.
  • Du får tid til at spise maden sammen med din familie.
  • Du får varieret og sund kost.
  • Du får varerne til en god pris.
Der er mulighed for at vælge imellem den grønne kasse, levekassen og fitnesskassen. Vi valgte levekassen :)
 Mandag morgen blev den valgte måltidskasse sat ved min hoveddør efter aftale med Guldsmedgaard.

Kødet er fra den lokale slagter Bitten og er af rigtig skøn kvalitet.

Madplanen for den ene uge jeg modtog en kasse. Det står selvfølgelig en frit for hvilken dag man laver de forskellige retter. Retterne er lige til, godt beskrevet og ikke alt for tidskrævende. Jeg har som altid svært ved at holde mig 100% til en opskrift og tilsætter altid noget jeg lige har liggende :)

Grøntsagerne var sprøde og frisk og krydderierne er målt af i små bøtter. Guldsmedgaard har specielt fokus på at alt der skal anvendes i retterne er med i kassen du modtager, med undtagelse af salt, peber, olie og smør. Jeg ved at de også arbejder på at dyrke egne grøntsager til kasserne på sigt :)

Den første ret jeg lavede var frankfurtere med pæresalat og det var både en succes hos mig og Daniel - men man skal virkelig gøre sig selv en tjeneste stege rugbrødscrutonerne i smør og drysse dem med lidt salt frem for kun at bage dem i ovnen :) Du skal alligevel have gang i panden for at riste solsikkekernerne.

En af retterne fra 2. uge - Karbonade med sprøde kartoffeltern og grøn salat. Igen en rigtig god og solid hverdagsret, der er forholdsvis hurtig at lave.

Hvad synes jeg så?
Jeg er vild med konceptet om at inspirere til at få sundere og mere varieret med i hverdagen uden samtidig at skulle handle ind først. For helt ærligt, hvor meget tid har du med dine børn i hverdagen? Hvis de små hverdagsindkøb efter arbejde/børnehave/fritidsordning fjernes, kan der måske findes mere tid til at hygge med familien og inddrage dem i madlavningen. (du kan f.eks. lade dig inspirere hos Kitchen4Kids. De sælger skønt, sikkert køkkengrej, så børnene kan være en aktiv del af madlavningen).

Kassernes indhold levede fuldt ud op til mine forventninger. Opskrifterne er alsidige og med plads til dit eget twist, de er nemme at følge og kan laves på forholdsvis kort tid.
Råvarerne er friske og der var nok til at gøre to mennesker godt mætte (vores kasser var til to voksne).

Lige nu, hvor jeg skal til at starte op på nyt arbejde med både dagvagt, aftenvagt og nattevagt, tror jeg ikke at måltidskasser for os to herhjemme (måske jeg bliver klogere!) - men når vi får børn kan jeg helt klart se det som en ideel løsning på aftensmaden. Måske endda også for at udvikle Daniels køkkenskills lidt :)

Lige nu er der et introtilbud hvor du kan spare 10% på den første kasse.

Alt ros til et god initiativ med friske råvarer, hvor flere generationen af en familie lægger krop og sjæl deres firma. De støtter de lokale producenter og gør en indsats for at vi skal bruge mere tid sammen som familier.

Citat fra Guldsmedgaard - "Sluk for fjernsynet, og brug mere tid på hinanden!"

3 kommentarer:

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

Det ser frisk og godt ud, men ærgerligt at det ikke er økologisk, som jeg altid sætter først på dagsordenen, når jeg køber ind

Ole Suhr sagde ...

God eftermiddag,

lyder som et genialt koncept.
jeg har selv overvejet noget tilsvarende.
Synes mad kassen er godt sammensat og kan se der er skåret til af grønt osv. så der undgås madspild.
Håber mange familier vil tage det til sig:-)

Vi lever selv så sundt som muligt her på landet.
Vidste du måske at denne te er god for ammende kvinder? :
http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/06/iste-er-godt-i-varmen-og-godt-for.html

Venligst Ole

BRUUN by BRUUN sagde ...

Det ser da bare SUPER lækkert ud! Noteret :-)

/Linda

Send en kommentar