Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

lørdag den 31. marts 2012

Marcipanpåskeæg med stikkelsbærsirup & hvid chokolade

På Foodexpo var jeg så heldig, at jeg fik fik et par ting med hjem fra Vibegaard :) Et par rigtig lækre ting, der gerne skulle komme i handlen om et par måneder!

Jeg er helt forelsket i den her stikkelsbærsirup. Stikkelsbær er desværre lidt overset  og med mindre man har et par buske i haven kan de godt være lidt svære at stifte bekendskab med. Det er synd og skam, for stikkelsbær er saftige, aromatiske, syrlige og sødmefulde på samme tid og siruppen reflektere lige nøjagtig de smagsnoter :) Den er simpelthen så lækker og smagen fylder utrolig meget. Modsat nogle andre sirupper jeg har smagt, smager den bestemt ikke af sukker, men af det den er lavet af.
Den kan bruges i dressinger bl.a. i en mild karrydressing, på havregrøden, yoghurten, i din the, wokretter, cheesecake, i og på is og mange andre ting! De har også en solbærsirup der smager helt fantastisk :)

 Jeg fik også en Single Saft med stikkelsbær med hjem, men den har jeg tilgode lidt endnu. Jeg regner med at den skal nydes iskold mens jeg sider i en lun solstråle. Grunden til at den hedder "single saft" er at bærene kun er blevet presset én gang, for at få mest muligt smag ud af dem. Ofte bliver bær presset over mange gang, med vand for at få det hele med, men saften bliver så også fortyndet. Jeg vender tilbage når jeg har smagt den ;)

Deres ribssaft smagte rigtig dejligt og kommer i smukke flasker. Pæn emballage er også noget jeg sætter pris på :) Jeg håber deres produkter kommer i nogle Aalborgensiske butikker.

Tilbage til det jeg brugte noget af min sirup til. Nemlig påskeæg! marcipanæg med stikkelsbærsirup OG hvid chokolade. Så bliver det da vist ikke mere yndlings med yndlings på.

Marcipanæg med stikkelsbærsirup & hvid chokolade
250 g marcipan 
4-5 spsk stikkelsbærsirup
150 g hvid chokolade
ca 5 spsk flormelis
175 g mørk chokolade

1. Ælt marcipanen sammen med sirup.
2. Smelt den hvide chokolade og ælt det i.
3. Ælt flormelis efter smag i. Massen er ret klistret.
4. Sæt på køl 1 en halv time, så massen sætter sig lidt.
5. Tril til kugler, æg eller hvad du gider :) og dyp i mørk smeltet chokolade. 

Note: Marcipanen blev næsten helt cremet i konsistensen og med en lækker syrlighed og aromatisk smag fra stikkelsbærene :)

onsdag den 28. marts 2012

Små mazarintærter med ristede havregryn & nutella

Nogle gange skal der bare et eller andet godt til og det var tilfældet i weekenden :) Jeg havde tilfældigvis en pakke marcipan til at ligge og nogle små tærteforme med løs bund, som jeg manglede at prøve. Jeg havde jo faktisk ikke noget valg! og med en kageglad kæreste er det faktisk helt umuligt at lade være. For jeg er jo ikke kageglad, det ved alle ;) men det er ihvertfald hans skyld!
Opskriften fandt jeg hos den evigt dygtige Sif, der altid kan ryste en lækker kage ud af ærmet.


Små mazarintærter med ristede havregryn & nutella 9 tærter á 10 cm eller en 25 cm tærte

Bund
250 g mel
150 g koldt smør i tern
1 æg
et par spsk isvand

1. Smulder smøret godt ud i melet med hænderne eller med den flade pisker til din røremaskine.
2. Hæld vand og æg i og sammel dejen til en ensartet klump uden at ælte for meget i dejen.
3. Pak dejen ind i film og læg den på køl i min. 1/2 time.
4. Rul dejen ud, stik cirkler ud der er 3 større end de små tærteforme, smør formene let og tryk dejen på plads i hver enkelt form.

Fyld

  • 300 g marcipan, revet. f.eks fra Odense Marcipan
  • 200 g sukker
  • 3 store æg
  • 125 g smør, i tern
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 dl havregryn, ristet gyldne på en tør, hed pande
  • 2 tsk nutella pr. tærte

1. Rør marcipan sammen med sukker og det ene æg, til massen er ensartet.
2. Rør de resterende æg i et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
3. Pisk smør og vanillesukker i til massen er ensartet og luftig.
4. Fordel fyldet i tærteformene og fordel havregrynene over.
5. Bag de små tærter i ca. 35 min ved 175 grader eller den store i 1 time.
6. Lad tærterne køle helt af, smør nutella på toppen og pynt.

De fineste små forme (som jeg ikke lige har fået taget billede af) har jeg købt her hos Amazon.co.uk :) De koster ikke alverden og er rigtig gode. Og så er det skønt med den løse bund!


Apropos lækker marcipan, så har jeg modtaget en fin påskepakke fra Odense marcipan :) Det er ikke sådan at kimse ad. Jeg tror faktisk at jeg måske kunne finde på at lave endnu en stak af de små tærter. De er nemlig nemme at have i fryseren til når der kommer uventede gæster :)

tirsdag den 27. marts 2012

Rødkålssalat med hindbærvinagrette

Jeg skal da lige love for at vejret viser sig fra sine pæne side lige for tiden! Selvom der er mørkt når jeg skal afsted om morgenen, bliver det opvejet temmelig meget af alt det skønnesolskin der vælter ind igennem vinduerne. Det kunne være fantastisk hvis der var bare lige rimeligt værd på min fridag i morgen :)
Når solen liger frem og temperaturem udefor stiger stille og roligt, bliver maden herhjemme også automatisk lettere og det er ikke just simreretter der står på menuen for tiden. Jeg elsker dem godt nok, men det er bare lidt mere lækkert med grillmad og salater :) og ja, ja jeg er lidt langsom med det rødkål der, men det er først nu jeg har kastet min kærlighed på det.


Rødkålssalat med hindbærvinaigrette
600 g. rødkål, snittet meget fint
2 æbler i små tern
1 1/2 dl tørrede tranebær
Ristede græskarkerner

1. Bland rødkål, æbletern, tranebær sammen. Gem græskarkernerne.

Hindbærvinaigrette
1/2 dl hindbæreddike
2 1/2 spsk honning
1 lille håndfuld moste hindbær
3 spsp koldpresset rapsolie f.eks. fra Egeskov
1 spsk citronsaft
salt, peber

1. Rør honningen ud i eddiken, rør hindbær, olie og citronsaft i.
2. Smag til med salt og peber og juster evt. med de andre ingredienser.
3. Hæld hindbærvinaigretten over salat og lad den trække på køl i min et par timer.
4. Drys med græskarkerner lige inden servering.

Note: Det er frisk, syrlig og bidder en smule i kinderne. Jeg kan bedst lige når kålen er skåret meget meget fint, men det er jo smag og behag :)

Prøv lige at se hvad jeg fik lov til at smage på i går! Honning med kanel, chokolade og mint. Det er en veninde der har købt det på Forårsmessen her i Aalborg og hun synes lige jeg skulle smage de alternative honningvarianter. De er fra Mors Honning og jeg ærger mig sådan over at jeg ikke har nogen selv!
De smagte temmelig godt alle tre, på hver deres måde. Den med chokolade, havde også lidt nøddestykker og smagte lidt henad toblerone.
Kanelen var bare rigtig hyggelig og rar i smagen uden at være for stærk. Minten er helt fantastisk! Men nu elsker jeg også mint utrolig højt ;) Hvor ville jeg dog gerne have fingrene i sådan 3 glas, for det er virkelig kræs!

lørdag den 24. marts 2012

Pizza med lufttørret skinke, mascarpone og friskkværnet peber

Lækker pizza med raps fra Yding Grønt

Sidst jeg flashede en pizza her på bloggen, fik jeg et godt tip angående en af Gorm Wiswehs pizzaer. Nemlig den med pancetta, mascarpone og peber. Jeg havde ikke lige pancetta på lager, men lufttørret skinke fungerede perfekt.

Pizza med lufttørret skinke, mascarpone og friskkværnet peber 2 store
1 portion hurtig pizzadej eller din yndlings
ca. 10 spsk Tomatsauce
Lufttørret skinke eller pancetta
200 g frisk Frisk mozzarella, plukket i mindre stykker.
20 tsk mascarpone (ca. 1/2 bøtte)

1. Forvarm din ovn med pizzasten i, til 275 grader. Når ovnen er varm, skal du min vente yderligere 20 min. for at stenen er rygende varm også.
2. Rul dejen tyndt ud i 2 store eller 4 små.
3. Fordel tomatsauce på bundene, herefter lufttørret skinke og mozzarella.
4. Fordel mascaponen i halve teskefulde ud over pizzaen.
5. Bag pizzaen i 5-6 min til bunden er sprød og gylden.
6. Kværn sort peber over pizzaen.

Note: Det er altså ikke helt løgn, når folk siger at den smager lidt af cabonara :) Den smager fantastisk! Den creme macarpone går så godt sammen med det sorte peber og lufttørret skinke. Jeg havde ikke lige overvejet at bruge mascarpone på den måde, men det er nu en fast bestanddel i min pizzaverden. Den her pizza er nu i top 3 over yndlingspizzaer :)

Mht. til pizzasten, så er det jo faktisk min 3 model! Jeg havde først en Jamie Oliver, men den knækkede 2 gang jeg brugte den. Så købte jeg en firkantet en med en ubrugelig pizzaspade, der knækkede efter ca. 5 gang. Jeg var ikke glad!
Den jeg har nu er lavet af lavasten fra Etna og er købt hos Danish Outdoor. Det kan steges kød på den ene side og bages brød/pizza på den anden. Der følger handsker med og en pizzaspade der rent faktisk virker :) Jeg kan kun anbefale den.


torsdag den 22. marts 2012

Chokolat-Hvid med Latte Macchiato

Godmorgen :)

Jeg blev lidt småforelsket til Foodexpo 2012. Nemlig i denne hvide chokoladecreme med Latte Macchiato. Og flere andre varianter, men først og fremmest den her.

Den er blød, sød og lækkere med en snert af espresso og knas! og cremet! åh så cremet :)
Jeg købte den hos Sorgenfri Specialiteters stand :) men du kan også købe den lige her hvis du mangler sådan et lækkert glas. Den kan også købes i Fru Ronne, hvis du er i Aalborgområdet.

Det smager eminent på knækbrød og jeg kunne forestille mig at det ville smagte fantastisk på hjemmebagt maltbrød! eller ristet rugbrød!

Det er voksen "nutella" og Daniel skal bare holde fingrene fra det ;) Han værdsætter det slet ikke nok. 
   Der var desværre ikke flere af den hvide med pistage, den ville jeg godt have haft et glas af! Æv!

onsdag den 21. marts 2012

Sandwich med raps, kylling, bacon og mild karry-æbledressing

I går var jeg til Food Expo 2012 med arbejdet, og efter turen derned søndag havde jeg selvfølgelig spottet alle de gode stande :) Selvom det har været nogle hektiske dage hvor jeg mildest talt har været segnefærdig når jeg kom hjem, har det været så spændende. Jeg har hygget mig, fået talt med mange passionerede producenter og fået smagt en masse lækre produkter. Jeg har også fået nogle stykker med hjem som jeg vil dele med jer senere :)


Mild karry-æble dressing
1 1/2 dl creme fraich
1/4-1/2 tsk karry
1 1/2-2 tsk æblesirup
evt. et par dråber æbleeddike
salt, friskkværnet peber

1. Bland det hele sammen og smag til ;)

I søndags var jeg så heldig at få en bakke raps hos Yding Grønt. Det er ikke noget jeg er stødt på før, men jeg håber virkelig det er noget der bliver fast inventar i butikkerne her i Aalborg :) flere spændende salater tak! og for min skyld kan iceberg godt afskaffes.

Salaten har en rigtig lækker friskhed og syrlighed, der gør at den er lidt mere spændende en almindelige salatblade. Syrligheden gik godt i spænd med karryen, den salte bacon og det stegte kylling. Den vil helt bestemt også være skøn i en pesto :)

mandag den 19. marts 2012

Min dag på Food Expo 2012

Jeg er frygtelig bombet lige nu! I går stod jeg temmelig tidligt op, hentede blogpigerne kl 6 og drog mod Herning i Fiaten. Heldigvis havde vi noget at se frem til da vi kom :)

Imens der var åbningstaler mm. fik vi serveret en lækker lun morgenanretning. Vi fik også lov til at høre på Christian Bitz :) Jeg faldt dog ikke lige så meget i svime over ham som andre! men han var rigtig underholdende.


Første hal vi kom ind i var rigtig spændende og der var rigtig mange mindre, men passionerede producenter der heller end gerne vil fortælle om deres produkter. Også selvom vi "kun" er madbloggere ;) Vi faldt bl.a. andet rigtig godt i snak med Tine og Christian fra Planteriet. De har nemlig lavet en rigtig lækker plantedrik på frugt og fuldkorn, der både er cremet, frisk, mættende og tørsslukkende. Vi var ret begejstrede for konceptet allesammen også er det altid dejligt at tale med folk der brænder for deres produkter!

Billede lånt hos Piskeriset
Apropos at brænde for et produkt! Vi kom også forbi Selleberg, hvor der blev talt længe og smagt mange af deres fantastiske produkter. Deres produkter er så lækre, rene og smagfulde. Jeg skal helt klart stifte nærmere bekendtskab med dem, for dem glemmer jeg ikke sådan lige. 


Vi rendte også ind Økoladen, der laver de smukke chokoladeplader

 Han er gået sammen med Mønbolcher og sammen har de en stand i Torvehallerne i København.

Jeg kunne nemt blive forfalden til de flotte chokoladeplader!

Den første hal var også præget af smukke, klare farver og skønne emballager. Jeg elsker emballage der er praktisk men også er så flot at produktet godt kan stå fremme herhjemme.

 Fine chipsposer

Buttede flasker med forskellige drikke 

 Og min elskede kakao fra Whittard of Chelsea. Jeg har vist efterhånden 10 bøtter :)

 Deres pæne thebøtter, hvor theen både kan laves som varm og kold.

Lækker rødbedesalsa med bid. jeg kan desværre ikke huske hvad de hed, men de var virkelig venlige :) Jeg må lige finde ud af det i morgen.

 De havde også denne smukke chokolade med

 Hos Naturmælk fandt jeg dette vidunder. Double cream! Det er ikke mange steder den kan købes, men Salling Super er heldigvis et af dem. Dog ikke i den størrelse selvfølgelig.

Flere flotte farver

De fineste flaser vand fra Krogh Specialitet

 Han fristede også med denne skønne jordbærdrik, der smager af flydende sommer og glæde.

Jeg endte også med at købe en jordbærsirup med vanilje af ham :)

Cavi-art havde også en rigtig fin stand, med god mulighed for at smage deres produkter på kryds og tværs. Cavi-art er små perler der ligner rogn, men faktisk er lavet af tang! De har ikke den der fiskede lugt/smag og har nogle flotte farver. De fåes også både med chili, balsamico, wasabi og trøffel, så der er mange anvendelsesmuligheder.

De havde sat en masse små skåle frem med de forskellige varianter, samt creme fraich rørt med rødløg så man kunne lave sin egen lille personlige haps.

Hos Sorgenfri Specialiteter havde de de lækreste chokoladecremer. Specielt den hvide latte machiato med kakaokrokant og kaffe slog benene væk under mig. Utrolig lækker sød og cremen, men uden at blive for meget.

Vi slog også et smut forbi Ynding Grønt, hvor vi smagte på noget lækkert raps, der bruges som salat. Det smager lidt som en mellemting mellem skovsyre/ milde ærteskud og er rigtig friskt.

Han talte også utrolig passioneret omkring nye produkter og produkter under udvikling. Prøv enlig rapsen hvis i ser den i butikkerne. Den er et lækkert alternativ til de mere kedelige salater.

Rokkedyssegård præsenterede os for en himelsk hindbærdrøm af råsyltede hindbær, der sendte flere i gruppen til tælling.

 Bittens tangsalt (jeg skal nok spare jer for det billede hvor hun spiser det ;))

 Velduftende røget paprika fra Terra Exotique i en yndig bøtte.

Alverdens sirupper, bl.a. safran!

Sucre noir, sort sukker. Vi var ret længe ved denne stand, da de havde usandsynligt mange flotte og spændende produkter vi ikke er stødt på før.

 Hos StoreSmagedag bød de på græsk yoghurt 2% smagt til med vanille og karamel og med et drys frysetørrede hindbær på toppen. Lækkert!

Nybro Frugtplantage trakterede os bl.a. med den dejligste most på æbler og jordbær. Vi var helt solgt!

 Smukke æsker med pastiller, der nærmest holdt for evigt. De er fra 

Gyldne, chokoladeovertrukne mandler fra den yndigte lille slikbutik

 Vi rundende selvfølgelig også Callebauts stand hvor der var rigtig meget spændende chokolade og kreative ideer. Der var også rig mulighed for at smage på sagerne.

Vi fik os også en rigtig snak med Naturalia, der sælger økologiske krydderier. Jeg har før prøvet deres krydderier og er ret begejstrede for kvaliteten :)  Bøtterne og også utrolig praktiske i krydderiskabet.

 Skøn farinfromage hos Philadelphia. Behøver jeg at sige at den forsvandt temmelig hurtigt :)

 Et af de sidste stede vi rundede før vi kørte hjem, stod Den Skaldede Kok med lækre mazariner. Det var et temmelig godt punktum for dagen ;)

Det var sådan en dejlig dag, fyldt med hygge, masser af indtryk og smagsoplevelser ud over det sædvanlige. Jeg kørte hjemmefra 05.45 og var hjemme igen 12 timer senere. Jeg er stadig kvæstet og i morgen skal jeg derned igen :) Denne gang med mit arbejde. Nu ved jeg også hvor alle de gode ting er ;)
Kig hos CamillaBittenKristine og Sabina for flere billeder og uddybende beskrivelser.