Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 22. januar 2012

Pulled pineapple chicken & frokost flutes med groft ølandshvede

Nu er weekenden desværre snart overstået i denne omgang, men heldigvis har den været fyldt med hygge og god mad :) I får altså lige er ordentlig stak billeder og denne gang har jeg haft dagslyset lidt på min side.
Lørdag blev min dejlige søster 22 år! og vi var derfor ude på gården til familiefødselsdag. Uf det er altså hyggeligt at se familien :) Jeg elsker fødselsdage og nu er min egen også snart på trapperne.

Som altid står min mor for at bage de bedste boller ever og jeg er ansvarlig for kageafdelingen. Loui(se) havde ønsket den lækre cheesecake brownie med hindbærskum. Denne gang bagte jeg den i en lidt mindre springform og støbte skummet omkring og over kagen. Fødselsdagsbarnet har nemlig ønsket ekstra hindbærskum ;) Jeg lavede halvanden portion af skummet og brugte dobbelt husblas.

 Fødselsdagsbordet inden alle de gode sager kom derpå. 

Vi fik jo et godt læs sne i lørdags heroppe nordpå, så Pixi har rigtig hygget sig udenfor. Hun synes at det er fantastisk! Fie er endelig begyndt at tø lidt op over for Pixi og de leger og slås helt godt sammen ;)

Den søde Pixi, der lige har været ude at stikke hovedet i sneen <3

 Og søde Fie! Der er en voksen, ansvarlig hund der ikke sådan grisser sig til. Vi endte med at blive ude på gården til aftensmad også og vi fik endda set melodi gran prix. Jeg kan slet ikke huske hvornår jeg sidst har set det :) Det var rendyrket hygge. Vi gav hende en Phillips alu blender i gave og hun blev virkelig glad for den! Vi har den også selv og den er virkelig fantastisk :)

 I dag har bare været en rigtig søndag, der blev startet med at sove længe og spise et par fødselsdagboller til morgenmad. Så blev der surfet lidt på netter, læst blogs og gået en god tur med den lille, utålmodige hund der ville ud i sneen. Jeg har skam også været så effektiv at jeg har skrevet ansøgninger ;)

I hverdagene har jeg jo lige p.t. ikke så meget tid eller overskud til at lave noget spændende aftensmad, så jeg nyder virkelig at have lidt ekstra tid og ro til at gå og nusse rundt ude i køkkenet i weekenderne. Jeg har haft lyst til at lave pulled pork igen igen, men jeg er ikke lige rent over et stykke nallefilet på tilbud og madbudgettet er måske blevet mishandlet lidt rigeligt her i januar ;) Jeg tænkte "hey! vi har kyllingebryst i fryseren? mon det kan lade sig gi' sig?". Og det kunne det! Rigtig meget endda :)

Men men men, til sådan noget kød skal der selvfølgelig lækkert brød til. Jeg har på et tidspunkt fået et lille hæfte med brødopskrifter af min mormor. Sådan et der har været med et ugeblad og jeg brugte det som inspiration til de skønne flutes.

Frokost flute med groft ølandshvede 6 store
15 g gær
2 1/2 dl lunt vand
2 1/2 yoghurt (jeg brugte hytteost, jeg havde most lidt)
1 1/2 tsk groft salt
250 g. groft ølandshvedemel
60 g. knækkede hvedekerner
50 g. solsikkekerner
ca. 300 g. hvedemel

1. Rør gær ud i det lune vand og tilsæt yoghurt, salt, groft ølandshvede, hvedekerner og solsikkerkerner.
2. Rør hvedemelet i lidt efter lidt og ælt dejen virkelig godt igennem. Jeg gav den vist 10 min i kitchen aiden.
3. lad dejen hæve i 1 1/2 time
4. Ælt dejen hurtigt igennem og del den i 6 stykker.
5. Rul dem til pølser, tryk den flade til de er 1 1/2 cm høje og lad dem efterhæve på en bageplade i 30-45 min.
6. Drys brødene med lidt hvedemel og bag dem 15-17 min ved 225 grader.

Note: De er bløde, svampede, fulde af smag og med en skøn sej blød/sej skorpe :) De er tilpas grove uden at føles at for "sunde, tørre og grove".

Og nu til fyldet! Det blev taget lidt på gefühl og med pulled pork i baghoved.. Og hvad diverse skabe lige havde at byde på. Jeg prøver skam også på at følge et der "stop spild af mad" ;)

Pulled Pineapple Chicken 4-6 pers
4 store kylligebryst 
1 1/2 dl barberquesauce (hjemmelavet el købt - Jeg brugte det sidste af en Jack Daniels BBQ sauce med "rich honey" tror jeg det var)
1 fed hvidløg knust
1 tsk groft salt
1 1/2 - 2 tsk røget paprika
1 lille dåse ananas, hakkes finere end de alm stykker. + juicen, ca.1- 1,5 dl!

Dagen før:
1. Bland barberque sauce med hvidløg, salt, paprika, ananas og juicen i en pose.
2. smid kyllingebrysterne i, klem luften ud af posen. luk den tæt og smid den i køleskabet.

På dagen:
1. Hele hele herligheden fra posen ned i en støbejernsgryde og stik et stegetermometer i den tykke den af det ene (kyllinge)bryst. Kødet skal være stort set dækket af marinade ellers kan du evt. tilsætte 1 dl vand.
2. Smid låg på gryden og sæt den ind i ovnen ved 150 grader i 10 min og skru derefter ned på 100 grader og lad den passe sig selv de næste 2 timer. Kødet skal gerne komme op omkring de 95 grader og kan sagtens tåle at være der til de 2 timer er gået :)
3. Brug 2 gaflet til at trevle kødet fra hinanden. Læg kødet i en skål og hæld den varme marinade med ananasstykker over. Server i hjemmebagte brød :)

Note: Det smagte så godt og er noget nemmere at gå til rent tidsmæssigt end pulled pork :) det er rigtig comfort food. Kødet bliver rigtig mørt og sammen med marinaden bliver det så saftigt og lækkert! Det er helt klart noget jeg skal eksperimentere videre med. Hvem der bare havde et ordentligt bæst af en grill!

Jeg håber at i allesammen har haft en dejlig weekend og er klar til endnu en uge ;) Jeg tror jeg vil til at indføre "mandagsbøf" herhjemme. Det er da helt klart der man har mest brug for det!

onsdag den 18. januar 2012

De gemte og glemte Vanillacupcakes med nutellafrosting


De blev faktisk lavet helt tilbage før jul! Jeg havde bare glemt alt om at jeg havde startet et indlæg her på bloggen om dem. Daniel skulle have kage med på arbejde (noget med footballmanager..) ogNu blev jeg nødt til selv at prøve de berømte og berygtede vanillecupcakes med nutellafrosting af :) I ved, dem vi solgte til Lyserød Lørdag til fordel for Kræftens bekæmpelse (se lige hvis kager der er på forsiden!)

Selve kagedelen har jeg hugget fra Kristine og frostingen Bitten :) Det var vist oprindeligt Kristine der postede frostingen, men nu er der henvist til begge de damer! Jeg har desuden også rodet lidt med opskriften ;) 

Vanillecupcakes med Nutellafrosting 10 stk

1 æg
150 g sukker
kornene af 2 vanillestænger
8 spsk olie
et nip salt
2 dl kærnemælk
2 tsk bagepulver
250 g hvedemel

1. Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse
2. Tilsæt vanille, olie, salt og kærnemælk
3. Rør mel og bagepulver i. Bare lige til det er optaget væsken og ikke klumper.
4. Fordel dejen i papirforme i en muffinplade og bag ved 180 grader i ca. 20 min.

Frosting
125 g flødeost
175 g nutella (falsk eller ægte)

1. Rør det hele godt sammen. Min frosting kunne sprøjtes med det samme, men hvis den er for tynd kan den få 30 min i køleskabet :)

Note: Den er virkelig en hurtig og simpel cupcake at lave, men den smager bare så godt! Frostingen er også god på en chokoladecupcake :)

Som i kan se på mit billede er godt lys desværre en mangelvare lige for tiden. Det gør det altså lidt sværere at tage fine billeder, specielt når man ikke har de store fotografiske evner :) MEN! vi er fælles om det heldigvis. Hvis man virkelig brænder for og holder af at blogge overlever man jo nok og glæder sig til de lyse tider der kommer. Det jeg prøver at siger er at man er blogger i medgang og modgang og ikke kun når der er "pænt lys". Det er okay at tage billeder der ikke er så pæne som i forår/sommer, for sådan er det bare. Min blog handler ihvertfald om min hverdag og når jeg kommer hjem fra arbejde er det forlængst mørkt. Jeg ved at der er bloggere der godt vil holde deres blog så pæn og "imponerende" som mulig og at de hellere vil lade være med at vise ting frem. Men come on! Alt pæn mad smager ikke godt og alt grim mad smager langt fra dårlig! Vis de grimme ting du laver, katastroferne og fejlene :) Måske vi kan lære noget af hinanden? Grine lidt og nikke genkendende til hinandens fejl og mangler? Hvem har måske ikke prøvet at ryste en yoghurt uden låg, tabt en ubagt kage på gulvet eller haft en mikroovn fuld af skoldende vanillesauce?!

mandag den 16. januar 2012

Citronmåne, burgerboller med ølandshvede og handymænd på arbejde

I torsdags havde jeg min mor og far til at komme en tur forbi lejligheden efter jeg fik fri. Daniel er ikke særlig handy (sorry! men du er et teknisk geni ;)), så vi måtte tilkalde forstærkning til at få sat skoskabe, svævehylder, knagerække osv. op. Vi har omdekoreret vores bittelille gang og den er nu blevet noget så pæn, lys og dejlig :) Jeg må se om jeg ikke kan få taget nogle billeder på et tidspunkt.. Og dog, hvis jeg ikke gør det bliver folk nødt til snart at besøge mig for at se det! bum bum ;)

Men men men, for at få det arbejde folk til rent faktisk at arbejde, må der skrappe midler i brug. Disse midler var i dette tilfælde hjemmebyggede burgere af burgerboller med ølandshvede med spidskålsslaw. Det er noget handymænd kan lide!


Burgerboller med ølandshvede 12 stk
- 50 g gær
- 1 dl lunken vand
- 4 dl yoghurt, creme fraiche e.lign
- 2½ tsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 0,5 dl olie
- 200 g. grov ølandshvede
- 50 g. havregryn
- 500-550 g. hvedemel

1. Opløs gæren i det lune vand og rør sukker, salt, olie, yoghurt og æg ud deri.
2. Rør ølandshvede og havregryn i.
3. ælt hvedemel i efter behov og ælt det godt igennem. Gerne 10-15 min på røremaskine.
4. lad dejen hæve 1 time.
5. Slå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller.
6. tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden og lad dem hæve 30 min. på bagepladen.
7. Pensel dem med Æg og drys med sesam. sesamen hænger bedre fast med æg, men du kan selvfølgelig også bruge f.eks mælk
6. Bag bollerne 12 min ved 210 g. til de er gyldne. 

Note: De mætter helt godt de her burgerboller og de er tilpasse grove. Det ølandshvede er så lækkert at arbejde med og give en skøn smag og den lækreste dej at arbejde med. De blev rigtig gode fluffede og svampede. tak for Ølandshvede Sabina :)

På et eller andet tidspunkt er der jo også nogle der bliver kaffetørstige og så er det altså meget praktisk at have en bette kage i baghånden. Jeg elsker mad/drikke med citrus, så selvfølgelig blev jeg også nødt til lige at prøve at lave en citronmåne selv. Føj jeg fortrød at jeg gav Daniel resten af kagen med på arbejde!


Citronmåne 25 cm springform
260 g smør, blødt
105 g marcipan
225 g sukker
5 store æg
saften af 1 1/2 citron
210 g mel
kornene af 1 vanillestang
1 1/2 tsk bagepulver
den revne skal af 2 1/2 citron

1. Rør smør, marcipan, vanillekorn og sukker blødt.
2. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem hvert æg.
3. Vend forsigtigt mel, bagepulver og citronskal i.
4. Hæld dejen i en smurt form og bag den ved 175 grader i 25-30 min til overfladen er gylden over det hele.

frosting
50 g. smør, blødt
200 g flødeost naturel
500 g flormelis
Saften af 1/2 - 1 citron

1. Pisk smør godt igennem med et par skefulde flormelis.
2. Pisk flødeosten i sammen med flormelis og saften af 1/2 citron.
3. Smag til med citronsaft og smør cremen på den kolde kage.

Note: Blød, svampet og syrlig er vist nøgleordene! Den har en mild smag af marcipan og skøn cremet frosting på toppen. Ikke noget med tynd og sjasket glasur her :) Det er helt klart en kage der skal laves igen!

lørdag den 14. januar 2012

Spinatroulade med lufttørret skinke

Jeg har fået en del henvendelser her på bloggen og på mail på spinatrouladen med lufttørret skinke vi fik nytårsaften og her er den så :)

Spinatroulade med lufttørret skinke 5-6 pers
Bund:
500 g frosset, hakker spinat
20 g smør, smeltet
4 æg, delt i blommer og hvider
fintrevet skal af 1/2 citron
salt, peber

1. Spinat tøes op og presses for væde i et viskestykke (der kan tåle at blive grønt)
2. Blend spinat, smør, æggeblommer, citronskal, salt og peber. Gør det evt. af små omgange.
3. Pisk hviderne stive og vend dem i spinatmassen.
4. Smør massen ud på et stykke smurt bagepapir på en bageplade. Laget skal ca. være 1/2 cm tykt
5. Bunden bages i ca. 10 min ved 200 grader, den skal være fast, men fugtig på overfladen.
6. Dæk bunden med et godt fugtigt viskestykke og lad den køle helt af med det på.

Fyld:
200 g lufttørret skinke
200 g. flødeost naturel
1 1/2 dl creme fraiche 18%
1 fed hvidløg, presset
skalen af 1/2 citron
1/2 potte frisk dild, finthakket
salt, peber

1. Rør creme fraiche, flødeost, hvidløg, citronskal, dild, salt og peber sammen.
2. Læg to baner husholdningsfilm ud på bordet og vend den kolde bund over på dem.
3. Fordel cremen på bunden og dæk derefter cremen med den lufttørrede skinke.
4. Rul bunden vha. filmen på den korte led, ved at trække filmen fremover. den må ikke rulles for løst.
5. Rul rouladen helt ind i filmen og luk enderne op over rouladen.
6. Lad den ligge på køl i et døgns tid.
7. Skær den i skiver på 1 1/2 - 2 cm og server med lidt salat og evt. en dressing.

Note: Jeg er helt vild med den som forret og den går som regel også rent ind som erstatning hos dem der ikke kan lide laks ;) Den skal laves i forvejen, så du har masser af tid sammen med dine gæster :)

fredag den 13. januar 2012

Peanutbutter cookie dough ice cream

Ja sådan en rap lille sag er altså ikke til at tage fejl af ;) Men helt ærligt, what's not to love? peanutbutter, cookiedough OG is! Det kan kun være en vinder.
Det har virkelig været fredag den 13. for mig i dag.. I sådan en grad at det endda startede allerede i går aftes, da Pixi trillede hele vejen ned af vores trappe. Heldigvis er hun lidt af en ledløs, slasket gummihund, så der skete ikke andet end at hun blev lidt forskrækket og os for den sags skyld.

Jeg skulle til jobsamtale i Fjerritslev i sag og da jeg satte mig ind i bilen for at køre derhen bankede det på ruden. Det var en Skousen mand der sagde at jeg ikke kunne køre nogen steder da motorskjoldet lå på asfalten. ork! Det var altså lidt træls 1 time før samtalen. Han var heldigvis gammel mekaniker og fiksede det midlertidigt for mig :) Det var så pænt gjort af ham!
Jeg fik desværre heller ikke jobbet, men det er der ikke noget at gøre ved. Det er weekend med dejligt vejr, så mon ikke fluffbolden kommer en tur i hundeskov før det bliver mørkt.

Tilbage til isen :) Det er godt med sådan en kugle is når dagen ikke har været så god

Peanutbutter cookie dough ice cream ca 1 liter

Cookie dough
45 g mel
et nip salt
30 g smør, sturtempereret
50 g peanutbutter, creamy
50 g brun farin
1 tsk mælk
1 tsk vanilleekstrakt
en håndfuld mørke chokoladechips

1. Rør det hele sammen
2. Tril dejen til pelser af en pegefingers tykkelse, rul dem ind i bagepapir og frys dem i en halv til en hel time.

Is
150 g. sukker
4 æggeblommer
kornene af 1 vanillestang
1/2 l piskefløde
2 dl mælk

1. Pisk æggeblommer og sukker i 3-4 min til alt sukkeret er opløst.
2. Rør vanille, fløde og mælk i.
3. Frys ismassen på ismaskine indtil ca. 2 min før isen er færdig.
4. Skær cookie dough stængerne i stykker på 1 cm og vend dem i isen.

Note: Jeg elsker cookie dough is og med den let salte peanutbutter smager den her is helt fantastisk :)

onsdag den 11. januar 2012

Madklub med temaet, Greatest of 2010

Jeg skal lige love for at vi har fået skudt ordentligt gang i madklubben igen og det er bare skønt :) Dagen efter popcake dagen, havde vi sørme madklub. Tit spørg folk hvor tit mig og yndlingstøserne egentlig mødes til madklub og svaret er vel så tit som muligt! Vi skal jo alligevel have et eller andet at spise når vi bare har hyggeaftener, og så kan vi jo lige så godt gøre det sammen.

Temaet var denne her gang "Greatest of 2010", altså vi fandt frem til nogle de lækreste retter vi lavede i madklubben i 2010 og lod os inspirere af dem.

I december 2010 fik vi en spinatroulade med serranoskine som vi var temmelig vilde med. 

Ja min forret set godt nok ikke lige så festlig ud, men det smagte godt! Retten består af spinatcreme, baconsvøbte dadler med parmesan, lufttørret skinke og lun flute. Mmm de dadler der er nogle gode små hapsere.

Baconsvøbte dadler med parmesan
x antal dadler uden sten (jeg brugte urtekrams, da de er så lækre)
x antal skiver bacon, 1 pr dadel.
Lidt friskrevet parmesan
Lidt fint salt

1. Fyld dadlerne med parmesan og vikel et stykke bacon omkring dadler.
2. Lig bacondadlen med baconlukningen nedad på en en bageplade med bagepapir på og drys med lidt fint salt.
3. Bag dadlerne i ca. 20 min ved 225 grader

Note: De smager virkelig godt af sødt og salt og ville være drøngode i en salat, som snacks eller måske som "kødet " i en sandwich?

Spinatcreme med parmesan 6 pers
100 g. flødeost naturel
2,5 dl creme fraiche 18% (eller evt Skyr for en lettere version)
350 g.  hakket spinat fra frost, optøet
1 fed hvidløg knust
2 store håndfulde fintrevet parmesan
salt, peber
citronsaft

1. Rør flødeost og creme fraiche sammen.
2. damp spinaten i en lille gryde i 5 min, lad den køle lidt af og klem vandet ud af den i et viskestykker (du ikke er super glad for!)
3. Rør creme fraiche blandingen sammen med den helt kolde spinat, hvidløg og parmesan. Smag til med salt, peber og citronsaft. Det er vigtigt at smage godt til mad salt og citron.

Note: Den vil også være god som dip til nogle brødsticks eller i en lækker sandwich :) Den er mild og cremet. Jeg tror også den vil være god at blande i en pastasalat!

Værtindens søde futtelutter med kvaster

November havde vi orange tema og fik denne skønne kamsteg med fersken og timian. Den er meget anbefalelsesværdig!

Værtinden lod sig inspirere af den fyldte kamsteg og lavede asiatisk kamsteg med ingefær og chili. Det var et rigtig dejligt twist på en traditionel ret, hvor den havde fået lidt spark men ikke alt for voldsomt.

Wokkede auberginer

De lækreste marinerede grøntsager

Den fædsige steg med fyld under sværen

Den færdige hovedret :)

februar 2010 fik vi instant chocolate mousse med marshmallows :) hurtigt, nemt og lækkert.

Hende der havde dessert med havde lavet en mørk og hvid chokolademousse med hindbærsirup der smagte så godt! Den lidt stærke mørke mousse sammen med den milde, creme hvide smagte rigtig godt sammen med den syrlige hindbærsirup.

Desserten var utrolig svær at tage billeder af og så var der ikke så meget lys!

Vi havde endnu en hyggelig aften hvor der blev sladret og spillet "kaste gris" ;) Næste gang er jeg værtinde og temaet er "Nigella Lawson". Sig endelig til hvis i har nogle forslag til en lækker hovedret hun har lavet. Nå, det var vist overspringshandling nok! Nu er det tilbage til at bage burgerboller, citronmåne og samle ikea møbler :p

tirsdag den 10. januar 2012

Popcake dag med yndlingstøserne

Sidst vi havde madklub fik mig og en af de andre aftalt en popcake dag, nu jeg fik grej til af dem for *host* et år siden og jeg vandt et lækkert popcake sæt i en giveaway. Jeg har desværre ikke lige nogen opskrifter at dele med jer, men det er forholdsvis simpelt så google er din BFF her :)

Candymelts der har været et par ture i mikroovnen, farvet med speciel candymelt farve og fortyndet en anelse med smagsneutral olie. Jeg fik lige et fif af Lene om at det er en dålig ide at bruge alm pastafarve da det vil gøre candymelten helt mærkelig klumpet. Skålen vi brugte var lidt for bred og ikke dyb nok. Kagekuglen skal helst kunne nedsænkes helt.

Vi brugte en stor skål med masser af sukker i til at holde de færdige pop, eller dem der ventede på en tur i candymelt. Disse her er formet i sådan en lille cupcake form.

Et par af de færdige popcakes

og lidt flere :)

Der var en sjat lilla candymelt tilbage. Vi smurte den ud på et stykke bagepapir, lod det tørre helt og nu ligge det i en frostpose i mit kageskab. Måske det kan bruges igen?

Det var vældig hyggeligt at lave popcakes, men det tager rigtig lang tid. Det skære også lift i mit kagehjerte at bage en lækker kage, bare for at lade den køle af og smuldre den til ukendelighed. Så hellere rester ;)
De blev rigtig fine, men en anden gang kunne jeg godt finde på at lave dem som cakeballs, der er uden pind. Sådan nogle pinde er jo ikke helt billige :)

søndag den 8. januar 2012

Cookies'n cream cheesecake & Test af Fansussi for FANDANKO

I går havde jeg besøg af de søde blogpiger ....... til spisning, men jeg havde ikke lavet noget af den. Den var nemlig fra FANDANKO. Efter vores samarbejde til Lyserød Lørdag i oktober, var ejeren så sød at tilbyde os at blive testere for hans nye "Fansussi" konept, der er en sammelsmetning af tapas og sushi. Det er brugt utrolig lækre, friske råvarer og gjort meget ud af at det skal se lækkert og indbydende ud.
De består af en base af ris, sprøde grøntsager og soyapapir med forskellige slags fyld ovenpå.

Der er 10 stk i en bakke, hvilket kan gøre en person godt mæt. Stykkerne er anrettet utrolig flot og kreativt med fokus på farve og teksture. Der er lidt for en hver smag i sådan en bakke, samt et par stykker der er lidt mere vovede. Jeg har ikke noget papir e.lign. på hvad de hver især indeholder, men jeg prøver at skrive det som jeg husker det.

Røget unghanebryst fra Gråsten, med wasabi aioli go sprød ærtespire. Den var fantastisk lækker, med en delikat røgsmag, dejlig konsistens og lidt spark fra wasabien.

Laksecreme toppet med sprød timiantoast: endnu en af favorittere! Så blød, cremet og lækker med knas fra den sprøde toast.
Grillet kammusling med trøffelmarineret reje og tomatrelish?: Jeg havde det lidt svært med konsistensen på kammuslingen, men det er også første gang jeg smager sådan en. Rejen smagte tilgengæld rigtig godt.

Fois gras terrain med spicy mango chutney og pink ingefær: Den faldt ikke rigtig i min smag, men jeg bryder mig heller ikke om fois gras. Hvis jeg skal være positiv, så var det en god komi med mango chutneyen. Den friske godt op :) ingefæret var utrolig dominerende, men gav et flot farvespil.

Lækker marineret svinekød med rødbedetzatziki: Den var lidt svær at skære igenne og spise pænt, men hold op hvor var kødet lækkert.
wasabimarineret oksemørbrad med gulerødscreme: Kødet smagte skønt, men wasabien tog måske lidt for meget fokus fra den fine smag. Gulerodscremen var et fint cremet og farverigt element.

Ande rilette?, med tørrede gule tomater: Jeg blev så positivt overrasket over denne Fansussi. Den er ikke så flot og indbydende som nogle af de andre, men den ande riletten, smagte så godt! De gav et godt syrlig modspil.

Lufttørret skinke med pesto og minimozzarella: Den var desværre ikke så indbydende at se på, men den smagte tilgengæld virkelig godt!
Brasieret kalveskank med syltede gulerødder: Den var heller ikke så flot, men jeg kunne have spist en hel tallerkenfuld af det ovenpå. Gulerødderne var lige lidt for sure til min smag, men ville ellers give et godt syrligt pift.

Sashimi tun med syltet rødløg: Også en klar favorit! Tunen var lækker, mild og ikke alt for fisket. De flotte syletede rødløg gav en rigtig god skarphed og syrlighed.

Det var alt i alt en rigtig god smagsoplevelse, hvor man både følte sig lidt tryg med velkendte smage, men også blev udfordret med nye teksturer og smage. Det var også en flot synsmæssig oplevelse, med mange farver og former. Jeg blev, for at sige det mildt, drønmæt på den gode måde! Risene var lidt tørre og smuldrene, men det er jo kun en småjustering der skal til :)

Jeg lagde jo lejlighed til og havde banket en dessert sammen :) valget faldt på en cookies'n cream cheese. 
Jeg har taget udgangspunkt i den her opskrift.

Cookies 'n cream cheesecake med Oreo's go jordbær 8-10 pers


Bund:
170 g knuste digestive kiks
35 g brun farin
70 g smør, smeltet

1. Bland det hele sammen og pres det ned i bunden af ringen fra en 22-23 cm springform forret med en høj strimmel bagepapir. Ringen placeres på det fad du vil servere kagen på.

Fyld:
100g oresos, hakket groft
600 g flødeost (Buko eller den billge fra Aldi/Lidl fungere fint, bare ikke light)
150 g sukker
1 spsk citronsaft
kornene af 2 vanillestænger (endelig ikke brun vanilleekstrakt)
6,5 dl fløde, pisket til skum

1. Pisk flødeost, sukker, citronsaft og vanillekorn til en ensartet og cremet masse i 2-3 min.
2. vend den piskeke fløde forsigtigt i og tilsidst nu hakkede oreos.
3. Fordel fyldet på bunden, mens den er i springformsringen. Sørg for at det kommer helt ud til kanten i bunden og glat overfladen.
4. Sæt kagen på køl min natten over.
5. Server kagen med jordbær eller hindbær til :)

Note: UMH! den smager så godt :) den er blød, cremet og har skønne små cookiestykker. De er ret vigtigt at den bliver serveret med frugt, så den ikke bliver for kvalm.


Kaffepigerne fik også prøvet min Tassimo :)

Et stk Latte Machiatto

Vi afsluttede den hyggelige aften i sofaen med en masse hyggelig snak :) Jeg fik også nogle dejlige værtindegaver som altid. Bl.a ølandshvede, rødvin, en lille slikkurv servietter og sølvchokolade! Ih jeg er heldig:)

mandag den 2. januar 2012

Nytår 2011/2012

Godt nytår og alt det der :) Året er simpelthen smuttet væk for mig, men det er alligevel 4 ting der står ekstra klart for mig og som jeg virkelig er glad for.


Yndlingstøserne
De er evigt fantastiske, altid trofaste og højt elskede :) Selvom vi har været lidt amputerede i år, har vi stadig hygget os sammen. Både med madklubben, hundehvalpene og ganske almindelig yndlingstøsehygge! Vi har været i London og Paris sammen, og jeg glæder mig til at vi skal ud at rejse sammen igen! De er ikke yndlingstøserne for ingenting.

Blogpigerne
Jeg har mødt de sødeste, rareste og hyggeligste blogpiger man kan tænke sig :) Det er underligt og fantastisk at kunne møde 3 nye veninder og bare kunne snakke sammen. Jeg håber på rigtig mange hyggelige aftener og måske endda roadtrips? med dem i det nye år! 

Ergoterapeut
I Juni blev jeg endelig uddannet ergoterapeut og føj hvor jeg trængte til at blive fri for studie og prøver! Det var fantastisk at blive færdig og få en fin titel, men samtidig også skræmmende. Jeg har desværre ikke fået job endnu og kan godt blive ret modløs. Heldigvis er vi flere i samme båd og nu jeg har fået job med løntilskud i Viborg, kan jeg holde modet lidt oppe :)

Pixi
Jeps, jeg fik Pixi i "tillykke du er blevet uddannet ergoterapeut" gave af Daniel og selvom hun er styg og udøver psykisk terror på os engang imellem, har jeg ikke fortrudt det er øjeblik :) Det er skønt at komme hjem til en overglad lille hund, der bare vil snakke, lege og knuselsker dig.

Nytår blev i denne omgang holdt hos et af vores rigtig gode vennepar, hvor hun ogå er vores frisør. smart ikke ;)
Mig og hende startede allerede dagen før kl. 9.30, hvor hun hentede mig og vi drog i Bilka for at handle ind til 12 mennesker. Det gik faktisk ret smertefrit, men jeg skal love for at det væltede ind med mennesker da vi var færdige to timer senere. Ydrk! godt vi undgik alle dem!
Vi gik i gang med at bage, koge og snitte kl 12.30 og var færdige igen kl 21.30. Men så var det meste også klappet, klart og færdig til nytårsaften = mindre stress :) Så fik jeg også lige udnyttet hendes frisørskills til at få sat nytårshår og lagt en fancy make up.

Gæsterne der kom var lidt kræsne, så det var svært at finde en forret alle kunne lide. Jeg tror det lykkedes til sidst :) Det blev en spinatroulade med lufttørretskinke og hvidløg, serveret med salat og en hjemmerørt dressing. Retten er ikke så fotogen, men smager hammergodt! Det er også et godt alternativ til folk der ikke kan lide laks.

Hovedrettet blev en slags buffet med en masse forskelligt:
- tyndstegs filet
- Roastbeef
- 3 slags flødekartofler
-  Hvidløgsflute
- alm flute
- varm bønnesalat med bacon og hvidløg
- salatbar med 16 små skåle med tilbehør
- Rødvinssauce
- bage kartoffeltoppe med bacon og parmesan

Bagte kartoffeltoppe med bacon & Parmesan tilbehør til 6 pers
- 1 kg skrællede bagekartofler, skåret i tern
- 90 g smør
- 4 æggeblommer
- 75 g fint og friskrevet parmesan
- 1 fed hvidløg knust
- 200 g. bacontern, stegt sprøde og hakket finere
- salt, peber

1. Kog kartoflerne godt møre i usaltet vand, hæld vandet fra og lad dem dampe af i 5 min.
2. Mos dem godt sammen, evt. med en håndmikser (ikke blender) og rør smør, æggeblommer, parmesan og hvidløg i. Mosen skal være lidt fastere end normalt.
3. Vent det helt finthakkede bacon i og smag til med salt og peber.
4. Lad mosen afkøle helt.
5. Fyld mosen i en sprøjtepose med en meget stor stjernetyl og sprøjt små toppe ud på bagepapir. Vi gjorde det aftenen før og opbevarede dem på køl de blev bagt lige før vi spiste. De skal bages 220 g i ca. 15 min.

Note: Det smagte super lækkert :) de var bløde inden i og lidt sprøde og seje uden på og med masser af smag! Det er lidt mere spændende en en alm bagekatoffel. Smagen kan jo også varieres i det uendelig med f.eks. chili, purløg osv. Det er nem gæstemad det kan forbered i god tid :)


 Der skal selvfølgelig også lidt drikke til nytårsaften og da både Daniel og hans venner mener at man bestemt ikke må gå ed på udstyr, blev ders slush ice maskine sat til med filur og cola smag.
Der var også rig mulighed for at gøre sin slush ice lidt mere personlig ;) Der skal ikke mangle noget!


Desserten blev en gammel favorit, nemlig pandekager med hvid chokolade- citroncreme og citron confit. Føj det smager lækkert! Det er virkelig en skøn dessert der kan forberedes et dagen i forvejen. Lige et godt råd, husk nu at tilsætte alt husblassen ;)
Jeg pyntede desserten med små stjerner af hvis chokolade og et ordentlig drys guldglimmer, der desværre ikke kommer til sin ret på billedet.

Det var en rigtig hyggelig nytårsaften, selvom jeg desværre havde det skidt det meste af dagen og holdt mig til vand og sodavand. Kl 3 kunne jeg ikke mere og jeg kørte os hjem i min egen seng. Jeg hænger stadig lidt i bremsen, men håber snart at være helt frisk igen :)