Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 21. november 2012

Havregrødsboller med skyr

Eos M kameraet blev endnu engang taget i brug, da det begyndte at lidt mørkt uden for. Jeg har faktisk ikke brugt andet siden jeg fik lov til at afprøve det :) Bollerne havde jeg set her hos Camilla. Jeg spottede dem faktisk lige før en nattevagt i sidste uge og vidste at jeg blev nødt til at lave dem når jeg stod op igen næste eftermiddag! Jeg elsker, elsker, elsker hjemmebagt brød og kunne faktisk leve af det tror jeg ;) Det er dog ikke så sundt ifølge de kloge. Der er bare ikke noget som et hjem der dufter af nybagt brød.

Havregrødsboller med skyr 14 stk
ca. 2 1/2 dl lun havregrød (jeg zappede 1 1/2 dl havregryn med 2 dl vand i 1 min i mikroovnen)
2 dl vand
50 g gær
3 dl skyr
2 spsk olie
2 dl svedjerug
2 dl ølandshvede, fuldkorn
7-10 dl hvedemel (men hold lidt tilbage)
1 æg, sammen pisket
havregryn

1. Bland havregrød med vand i en stor skål og rør gæren ud deri.
2. Rør skyr, olie og svejderug i til massen er ensartet og rør ølandshveden i lidt efter lidt.
3. Ælt hvedemel i lidt efter lidt og ælt dejen rigtig godt igennem. Den skal være mættet men må godt være let klistret.
4. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
5. Del dejen i 16 stykker, tril dem til boller, placer på bageplade, pensel med æg og drys med havregryn.
6. Lad bollerne hæve tildækket i en time og bag dem derefter ved 225 grader i ca 18-20 min.

Note: Bollerne har en rigtig lækker svampet og lidt sej krumme og en skøn smag. Selvom der ikke er kerner i mætter de rigtig godt og jeg holdt mig mæt på dem længe. De er også gode til madpakken, også i en nattevagt ;) De vil også helt klart have godt af en omgang koldhævning! Der er nu ikke noget som nybagt brød med koldt smør.

Jeg skal lige vende mit til at have et "point and shoot" kamera i hænderne i igen. Jeg stod faktisk med det oppe foran ansigtet et par gang, ren og skær vane ;) og ja der var måske nogen der synes det var lidt sjovt. Jeg synes at EOS M tager nogle flotte, klare billeder hvor langt de fleste kan være med uden at skulle sætte sig ret meget ind i alt det tekniske og så kan jeg faktisk godt, åbenbart, lidt at arbejde med kameraets skærm som guide engang i mellem :)

Jeg er rigtig glad for at i tog så godt imod det forrige blogindlæg :) jeg var som nævnt rigtig meget i tvivl om det hørte til på bloggen, men jeg at det var godt jeg gjorde det! Godt for mig og måske der er andre der på en eller anden måde kan få glæde af det. Døden er en svær størrelse at forholde sig til!

Nu tror jeg at jeg vil stikke hovedet i køleskabet for at finde ud af hvad der trænger til at blive brugt og hvordan det kan gøres spændende. Hele udfordringen ligger, som altid, i at det skal være enkelt, hurtigt,  gerne tømme køleskab og smage godt ;) Jeg tror også jeg vil kigge dybt i viktualierummet, det trænger nemlig grusomt til at blive tømt lidt ud i. Måske jeg en dag bare skal poste en lidte med fødevarer jeg skal have brugt og bede jer om at komme med bud på retter og anvendelsesmuligheder. Dovenskaben længe leve ;)

4 kommentarer:

louiogbearnaisen sagde ...

Uhmm, nybagt brød er bare det bedste og jeg kunne helt klart også leve af det - med masser af smør :)

Kristine (CookieCrumble) sagde ...

Hvor ser de lækre ud herinde også ;) Jeg kunne altså også sagtens leve af brød. Hvidt brød - og nutella ;)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Louiogbreanaisen: Det er det nemlig :) der er sjældent noget der slår det!

Kristine: Det er de også :P Mmm nutella!

Anonym sagde ...

Virkelige gode, og jeg fik brugt en rest skyr, der var gået over dato, jeg tilsatte dog 10 gr salt

Send en kommentar