Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

torsdag den 17. maj 2012

Små butterdejstærter med asparges, gruyere & parmesan

Da siden Joy the baker lavede disse små tærter for et par dage siden, vidste jeg at jeg blev nødt til at lave noget lignende. Med butterdej i fryseren, grønne asparges i køleskabet og en rest gruyere fra da jeg lavede  Aîgo Bouido, var det pludselig temmelig oplagt!

Små butterdejstærter med asparges, gruyere & parmesan 6 stk
6 små plader butterdej, optøet eller en rulle der er skåret ud
1 æg, pisket sammen
salt, groftkværnet peber
3 gode håndfulde revet gruyere
3 gode håndfulde revet parmesan, eller indtil du skammer dig.
500 g friske, grønne asparges (ca. 24 stk)
3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, knust

1. Tryk butterdejspladrne let flade med fingrene
2. Rids butterdejen i en rektangel hele vejen rundt, 1 cm fra kanten og pensel med æg.
3. Drys med salt og peber, bland ostene sammen og fordel dem på dejen.
4. Skyl de grønne asparges, knæk den træede del i bunden af og dup dem tørre.
5. Læg 4-5 asparges på dejen med en smule afstand imellem.
6. Rør olivenolie sammen med hvidløg og pensel aspargesne.
7.  Drys med lidt ekstra salt og peber. Jeg brugte lidt lime pepper fra Santa Maria.
8. Bag tærterne ved 200 grader i 15-18 min.

Note: Lad mig bare sige det som det er, det er ikke Danielmad ;) tilgengæld er det hurtigt, nemt og rigtig velsmagende sommer/forårsmad. Næste gang tror jeg at jeg vil nøjes med 4 asparges på vej. Nu havde jeg ikke noget balsamico på lager, men en anden gang kunne jeg bestemt også godt finde på at servere en balsamico reduktion dertil

butterdejstærte, asparges, gruyere, parmesan, tærte med asparges

Nu vi er ved det der forår, så kunne vejret da godt lige tage sig sammen nu her. Øv det er træls at luft hund i regnvejr og specielt når Pixi er fuldstændig ligeglad med regnen og ikke har spor travlt.. næh hun smider sig bare i den nærmeste vandpyt og synes at det hele er herligt. Hun hygger sig ihvertfald!
Lige da det regnede aller mest i går inviterede mine forældre på nybagt franskbrød og hjemmekogt brombærmarmelade. Mens vi spiste det i udestuen, med regnen trommende på taget, tog min søster regntøj på og legede med Pixi i regnen. Se det var hyggeligt :)

6 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Årh, hvor er den fin :-)
Hvor saftig/tør er den?

Hanne K's verden sagde ...

Virkelig skøn tærte at kigge på!

Camilla sagde ...

Hvor er de smukke! Du er da vist blevet helt pjattet med asparges :o)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Tak Piske :) josthost jeg fik lige givet den en tand for meget, så butterdejen blev lige en tand for porøs efter min smag. Jeg gav den 20 min og det var i overkanten.

Hanne: tak :) den er nemlig ret fin også i forhold til hvor hurtig den er at lave.

Camilla: åhr tak søde camilla :) jeg er ihvertfald godt på vej!

Lotte sagde ...

Tak for dejlig inspiration :o) http://cuisine.ldegn.dk/?p=3332
Hilsen
Lotte

Linebinevaskemaskine sagde ...

Lotte: Dejligt at jeg kunne inspirere dig :) din lyder også bare lækker!

Send en kommentar