Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 17. april 2012

Ovnbagte chickennuggets med kærnemælk, parmesan & hvidløg

Før jeg drog til Gran Canaria, var jeg så heldig at få tilsendt et GarlicCardog en parmesanmølle fra Microplane. Begge produkter er nogle jeg har kigget temmelig meget på, da vi er storforbrugere af både hvidløg og parmesan herhjemme.

GarlicCard er et lillebitte rivejern i farvet plastik og er ikke meget større end et dankort
Du kan se en 30 sek video ved at trykke under det gule GarlicCard her.

Alt i alt så er det bare at rive et fed hvidløg på de små C'er og G'er der er på kortet, vende korter med den glatte side nedad og trække hvidløgspureen af på kanten af skålen. Eller på et bruschettabrød!
Jeg er positivt overrasket over GarlicCard. Pureen bliver helt fin, hvilket er ret rart i dips, dressinger. Det er hurtigt og rengøringen er bare at skylle det under hanen.

Sådan ser parmesanmøllen ud, samlet und alles :)


Et af de to medfølgene to meget skarpe skær monteres i bunden og osten fyldes i. 


Det grove skær

 Det grove skær giver nogle ret søde krøller, der ikke er alt for tykke

Sådan ser parmesanen ud når den er revet på det fine skær

Hvis man ikke, lige som mig, komme for meget ost i kan møllen også fungere som opbevaring i køleskabet, så den er klar til at sætte på bordet. Når du er færdig med at rive, kan et medfølgende bundstykke sættes på, så den ikke drysser.

Så altså:
- Den opbevare Osten fra gang til gang
- Den er dekorativ på spisebordet og gør rivning af ost over maden nem og præcis
- Du kan vælge mellem fint og groft skær
- Ingen ostefingre
- Den bruger rub og stub af osten
- Det hele kan gå i opvaskemaskinen
- Børn kan også være med uden at miste fingrene.

Til størrere mængder ost vil jeg dog nok ønske mig Det fine rivejern fra Gourmet-serien :)

For at teste de to produkter (som jeg er meget, meget glad for) blev jeg jo nødt til både at lave noget både med parmesan og hvidløg. Puuuh det var hårdt! ;) 



Ovnbagt Chickennuggets med kærnemælk, parmesan & hvidløg
2 store kyllingbryst
2,5 dl kærnemælk
2 fed hvidløg, revet fint
2,5 dl rasp, alm, hjemmelavet eller panko
1 tsk hvidløgsgranulat
8 spsk fintrevet parmesan
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret basilikum
1 tsk paprika
et drys stødt chili
salt, peber
lidt olie

1. Skær kyllingen i passende stykker og bank dem evt lidt fladere
2. Bland kærnemælk med hvidløg, læg kyllingen deri og lad det marinere i min.1 time. Gerne natten over.
3. Bland rasp med parmesan og alle kryderierne.
4. Vend kyllingestykkerne med kærnemæken på i krydderraspen og læg dem på bagepapir på en bageplade.
5. Hæld en smule olie på hver nugget og bag dem bed 225 grader i ca. 25 min til de er sprøde og gyldne.

6 kommentarer:

Ditte B (Kaos i mit koekken) sagde ...

Mmmmm- de ser lækre ud og er allerede sat på menu'en i morgen

Malene uden R sagde ...

Hjemmelavede nuggets - det skal klart prøves når det ikke er sværere at lave :)

Newyorkerbyheart sagde ...

Ej, hvor vil jeg gerne på kost hos dig i en uges tid. Tager du lejere ind?? ;-)

Mange hilsner
Birthe

Linebinevaskemaskine sagde ...

Ditte: De er også rigtig nemme og gode :)

Malene: De er super nemme at gå til :)

Birthe: Du er velkommen :) nu er du jo alligevel på disse kanter ;)

Stine sagde ...

Hvad koster sådan et parmesanjern :)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Stine: 299,- mener jeg :) Jeg har også dette sæt http://www.bahne.dk/microplane-gavesaet-m-2-rivejern-slaede-fint-ekstra-groft.html og det er jeg så glad for.

Send en kommentar