Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 28. februar 2012

Tillykke til mig & Kyllingelasagne med gulerod, spinat & feta






Hip hurra, det er min fødselsdag :D og jeg bliver hele 26 år! uf! Det er altså ikke helt rart. Selvom man har fødselsdag skal man jo stadig på arbejde, så der derfor har jeg bagt en ordentlig stak hindbærsnitter til at tage med for at gøre dagen hyggelig. Altså ikke fordi jeg har tænkt mig at gemme mig i et hjørne og trøste spise alle hindbærsnitterne, men for at give dem til dem i min afdeling :) opskriften får i senere, for jeg kan love jer at den er lækker!
Daniel gav mig en gave for lidt tid siden :) nemlig et godt tilskud til charterrejsen til Gran Canaria. Når jeg har fri kommer min mor og søster forbi til fødselsdagshygge!
Indtil videre kan i hygge jer med en opskrift på en lækker lasagne fra forleden dag ;)


















Kyllingelasagne med gulerod, spinat & feta
4 stilke bladselleri, revet
4 gulerødder, revet
2 fed hvidløg, knust
1 dl havregryn
400 g. hakket kyllingekød
500 g. cherrytomater, i tern
100 g frisk spinat
2 dåser hakkede tomater á 400 g, blendede
2 dl vand
3 dl rødvin
en terning oksebouillon
1 spsk sød paprika
1-2 tsk rørsukker
salt, peber
250 g. feta i tern
tørrede lasagneplader
2 kugler mozzarella

1. Svits gulerod, bladselleri og hvidløg i lidt olie i 4-5 min.
2. Hæld havregrynene i under omrøring og brun kødet med.
3. Tilsæt cherrytomater, spinat, blendede tomater og lad de varme igennem et par minutter.
5. Tilsæt vand, rødvin, bouillon, paprika, sukker, salt og peber. Lad saucen småsimre i en times tid :)
6. Jeg brugte min trofaste Scanpan bradepande på 39x27 cm. Læg skiftevis sauce, feta og lasagneplader i bradepanden til du har brugt alt saucen. Afslut med sauce og feta.
7. Pluk mozzarellaen i små stykker og fordel det over lasagnen. Du kan også lave en bechamelsauce og drysse med parmesan, men jeg havde ikke mere mælk.
8. Bag lasagnen 30 min ved 200 grader, tag den ud og lad den hvile i 5 min før den spises.

Note: Nem og smagfuld lasagne der er meget taknemmelig ift. grøntsagsrester osv :) Jeg vil ikke anbefale at springer over rødvinen da den virkelig giver meget dybte i smagen.

Jeg var jo så heldig at få en Alligator Chopper fra ExperiSense til det sidste madbloggertræf i Vejen og jeg er simpelthen så glad for den :) Specielt når der skal hakkes en masse grønt. Det går bare stærkt og den er nem at rengøre :) hurtigt og effektivt! Det siger bare bam! bam! bam! og så er der snittede tomater, spinat, løg osv. Den er også virkelig genialt til rodfrugte, der ellers tager en evig at snitte.

15 kommentarer:

Therese sagde ...

Yay :o) TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN ;o) Håber du får en dejlig dag...

MissMuffin sagde ...

TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN SØDE!!!

Jeg har aldrig tænkt på at bruge min chopper til andet end løg, så fantasiløs er jeg åbenbart, haha. Må hellere lige huske den næste gang der skal hakkes grønt herhjemme..

heidi sagde ...

Til lykke med dagen - 26 er jo ingen alder, bare vent til du nærmer dig 40! Så begynder det at gøre ondt...
(P.S. Der kommer en kuvert i postkassen til dig i dag)

Louise sagde ...

Stort tillykke med dagen, håber du får en dejlig dag.

Camilla sagde ...

Tillykke med fødselsdagen, håber du får en fantastisk dag, din lille killing :o)

Jeg kan kun istemmte Sabinas udtalelser - jeg har aldrig overvejet at bruge min chopper til meget andet en løg... men det skal vist overvejes :o)

The Joy of coffee sagde ...

Stort tillykke med føs'dagen. Er glad for at jeg har "fundet" din blog. Virkelig god og inspirerende :)

Kristine L. Hansen (CookieCrumble) sagde ...

Stort stort tillykke med dagen søde :-) Håber du får en fantastisk dag. Glæder mig til at se dig i morgen. Knus

Bettina Holst sagde ...

Tillykke med fødselsdagen - 26 år er jo INGEN alder - når man bliver 45 men føler sig som 26 år så gør det NAS :-)

Newyorkerbyheart sagde ...

TILLYKKE - og sikke en lækker lasagne :-)

Mange hilsner
Birthe

Nanna sagde ...

Hip hip hurra :)

Annette sagde ...

Stort tillykke med de 26 år ! Det er jo ingen alder.... Synes nu heller ikke at 40 år er så slemt som nogle siger, men jeg føler mig heller ikke ældre end 30 år ;-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Therese: tak :D dagen har været skøn!

MissMuffin: taak sveske :) hehe jeg kan godt være lidt snedig når jeg tager mig sammen ;) vi ses i morgen!

Heidi: Åh nej da ;) ej det gik faktisk rimelig smertefrit! Der har ikke lige været en idag, men så kommer der nok en i morgen :)

Lousie: tak skal du have :D

Camilla: haha :D tak! Det er vist Kristine der er en bette killing ;) Chopperen er altså temmelig hardcore til andre grøntsager også.

The Joy: Åhr tak :) det var sødt sagt

Kristinemusen: Taak :) jeg glæder mig til at hygge med jer i morgen!

Bettina: hehe tak ;D det var faktisk heller ikke så slemt som forventet

Birthe:Tak skal du have :) den var rigtig lækker!

Nanna: mange mange tak :)

Annette: tak for det :) Det er jo det! Det gjorde heller ikke så ondt ;)

Johanne sagde ...

Ser virkelig lækkert ud og tillykke! ;-)

www.johannethorhauge.blogspot.com

Piskeriset sagde ...

Tillykke med dagen! Jeg har hørt, at man ikke er voksen, før man fylder 30... og derefter kan man jo altid vurdere, om titlen alligevel skal udskydes et par år ;-)

opskrifterpåkager sagde ...

ej hvor ser det dog himmelsk ud. virkelig flot anrettet. mums

Send en kommentar