Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

søndag den 26. februar 2012

Rugklappere

Det er virkelig en søvnig søndag for vores vedkommende i dag :) men på den gode, rare måde. Jeg er så uendelig træt for tiden og de lange ture til og fra arbejdet dræner mig virkelig. Men men men, så længe at jeg har aftaler med søde veninder at se frem til går det nok.
Dagen i dag skal bare bruges på en lillebitte smule opvask, solskinsture med Pixi og så skal jeg ellers have lavet et par liter is må ismaskinen fra Whiteaway. Hvilke ved jeg ikke helt endnu, men jeg har nok endnu en portion Peanutbutter cookie dough is i tankerne ;) forslag modtages gerne.

Efter at Kristine bagte rugklappere, blev jeg simpelthen også nødt til at bage sådan en stak :) Jeg løber rigtig hurtigt træt i alm. kedeligt (og tørt) rugbrød. De er bagt af hvad jeg nu havde og hvad jeg havde lyst til at putte i.

Rugklappere 10-12 stk
50 g. gær
2 dl lunt vand
2 dl kærnemælk
1 tsk groft salt
2 tsk maltsirup (evt. mørk sirup)
25 g. brændt maltmel (kan undlades men giver sådan en god "rugbrødssmag"
150 g groft ølandshvede
150 g svedjerug
50 g havregryn + drys
50 g græskarkerner
20 g. hørfrø
ca 200 g hvedemel

1. Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt derefter kærnemælk, salt og maltsirup.
2. Rør maltmel, ølandshvede, svedjerug, havregryn, græskarkerner og hørfrø i.
3. ælt hvedemelet i lidt efter lidt til dejen har en god konsistent.
4. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time
5. Del dejen i 10-12 stykker, tril den til aflange pølser der trykkes flade og let firkantede.
6. Pensel rugklapperne med lidt kærnemælk, drys med havregryn og lad dem hæve 1 time mere :)
7. Bages ved 220 grader i ca. 15 min til de er blevet gyldne.

Nu er det også snart min fødselsdag! På tirsdag bliver jeg 26.. ;) Det vil sige at jeg også skal have fundet på + lavet noget at tage med på arbejde. Åh det er de svære beslutninger jeg skal tage lige for tiden ;)
og pssstt... Jeg er ved at rode med eget domæne, så måske det snart bliver til noget!

10 kommentarer:

Spisekammeret sagde ...

De ser helt fantastiske ud. Perfekte til en madpakke. Dem skal jeg helt sikkert prøve. Kommer man til at savne smagen fra surdejen, eller er kærnemælken nok? Tusind tak for inspirationen.
m.v.h.
Ulrik

Lene's kage-design sagde ...

uhm, de ser gode ud. Jeg købte en pose først på ugen, det er nemt, men hjemmelavet smager nu bare bedre :)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Ulrik: Det er nemlig et rigtig dejligt altenativ til alm. rugbrød :) Kærnemælken gør det faktisk meget godt (sammen med maltsiruppen) men surdej ville selvfølgelig være det bedste :) Hvis man kan holde liv i sådan en fætter.
Lene: Købe er meget nemmere og det vinder altså også tit ;) men som du siger er hjemmelavet bare bedre :)

Lynne sagde ...

Hej Line
Hvor er det sjovt, jeg har lige snakket om, at jeg gerne ville prøve at lave rugklappere. Jeg har jo en surdej til mit rugbrød, så den vil jeg forsøge mig med.
Venlig hilsen
Lynne/Spisekammeret

Linebinevaskemaskine sagde ...

Lynne: Jeg tror at de vil blive super gode med surdej :) jeg glæder mig til at se hvordan de bliver

Heidi Meldgaard sagde ...

Det ligner madpakker matriale. Dem må jeg vist få prøvet af.

Heidi/suburbankitchenlife.blogspot.com

Pandekagepiraten sagde ...

Det var meget gær o.O Skal der virkelig en hel pakke i?

Linebinevaskemaskine sagde ...

Det er også en ret tung dej og de er meget meget store dem jeg lavede :) du vil sagtens kunne lave dobbelt så mange af denne portion og stadig få en klapper med en fin størrelse. Jeg skulle bare bruge dem som store sandwichbrød til aftensmaden.

Lynne sagde ...

Så fik jeg prøvet at bage rugklappere.. De blev sørme gode. En ny portion er allerede sat over :)
Venlig hilsen
Lynne

Linebinevaskemaskine sagde ...

Lynne: Det var godt :D

Send en kommentar