Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 1. februar 2012

Madklub & Nigellas Mughlai Chicken

I går havde jeg endnu en hyggelig omgang madklub med yndlingstøserne, hvor der blev hygget igennem og spist god mad. Og snakket med Pixi!

Hun ser ca sådan her ud da gæsterne var taget hjem ;) Det er hårdt at være centrum for alt opmærksomhed en hel aften.

Denne gang var temaet "Nigella Lawson's opskrifter :)

Forretten var små kartoffelpandekager med serranoskinke og laks. Jeg mener at de er fra Nigella Express. De er utrolig nemme at lave og smager rigtig godt.

Hovedretten stod jeg for i denne omgang og jeg havde faktisk lidt svært ved at finde noget jeg gad. Enten var det lidt for enkelt eller så var det alt, alt for omfattende og for store mængder mad til en hverdagsaften (med to andre retter også)

Jeg endte med at vælge "Chicken Mughlia" fra Nigella Feast, der er en mildt, cremet og krydret curry med kylling og mandler. I opskriften står at den faktisk bliver allerbedst af at blive lavet dagen før og genvarmet på dagen :) Jeg havde ikke lgie tid til det dagen før, men jeg tror bestemt ikke den bliver ringere ;) opskriften er med mine ændringer

Mughlai Chicken 4-5 pers

"krydderipasta"
1/2 tsk stødt ingefær
2 forårsløg i mindre stykker
4 fed hvidløg
1/2 tsk kardemomme
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1/3 tsk chiliflager
7 spsk mandelmel/ malede mandler
125 ml vand

1. Blend ingefær, forårsløg, hvidløg, kardemomme spidskommen, koriander og chiliflager i en en minihakker el. lign.
2. Tilsæt mandelmel + vand og blend igen.

1 kanelstang
2 lauerbær blade
4 hele nelikker
lidt olie
1 kg kyllingefilet, i store tern
2 forårsløg, snittet fint
2,5 dl græsk yoghurt 10%
2,5 dl hønse bouillon
2 dl fløde
12 dadler, skåret i stykker på størrelse med rosiner (oprindelig lyse sultana rosiner)
1 tsk garam masala
1 spsk brun farin/mucovadosukker
1 tsk salt
75 g. ristede mandelsplitter (eller bare ristede, hakkede mandler).

1. Varm olien i en stegegryde, brun kyllingestykkerne godt og læg dem til side i en skål.
2. Smid kanelstangen, nellikerne og laurbærblade i den varme olie.
3. Tilsæt forårsløg og lad dem stege i 2-3 min.
4. Hæld krydderipastaen i og steg inder omrøring til det får farve.
5. Rør halvdelen af yoghurten i,rør godt og tilsæt det sidste yoghurt. Rør derefter bouillon, fløde og dadler i.
6. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, sammen med sukker, salt og garam masala.
7. Lad retten simre under låg i 30 min.
8. Server retten nu eller lad den køle ned og genvarm dagen efter :) Jeg serverede den med ris og ristede mandler.

Note: Retten utrolig lækker cremet og tilpas krydret :) den er ikke super stærk men den smager stadig væk af noget. Den bliver helt klart lavet igen! Mandlerne gav lige det sidste pift.


 Desserten var "No-churn Pomegranat ice cream" altså Granatæbleis der ikke kræver at man har en ismaskine :)

Granatæbleis uden ismaskine 6 pers
3 granatæbler
Saften af 1 lime
175 g flormelis
1/2 l piskefløde

1. Pres saften fra 2 af granatæblerne, bland det med limesaften og sigt det.
2. Pisk flormelis i saften.
3. Pisk fløden i og pisk indtil skummet laver bløde toppe.
4. Hæld ismassen i en lufttæt bøtte med låg og frys den i mindst 4 timer.
5. Server med kernerne fra det sidste granatæble.

Note: Isen smager virkelig dejligt :) Og så han den den flotteste farve! Den er sød, cremet og så smager den faktisk lidt lyserødt ;)

Jeg fik selvfølgelig også en værtindegave ;) mikropopcorn med bacon og cheddarsmag! De lyder så gustne at jeg bare er nød til at prøve dem. hender der købte dem sagde også "Der var en kun med cheddar, men skal man være gusten kan man lige så godt gå all in".
Det er jo så sandt, så sandt og næste gang vi har madklub er temaet "Bacon!" og jeg skal have dessert med :D

I aften er jeg så heldig, at jeg er er inviteret på aftensmad hos Sabina sammen med de andre blogpiger :) uf det bliver hyggeligt som altid.

8 kommentarer:

Anne-Mette sagde ...

Det lyder som en dejlig aften - god mad og godt selskab. Min søster har en hund som Pixi og han er super social og vil altid være med, når der sker noget, så kan lige se Pixi for mig.

Må prøve kyllingen en dag - den lyder lækker:-)

Kram Anne-Mette
femthe.blogspot.com

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

den vovse er bare for lækker! Ligner sådan en man kan vinde på 3. hylde i Tivoli:-) Hvad er det for en race? Maden ser osse virkelig skøn ud ...jeg har for nylig lavet pulled pork efter din skønne opskrift og det var meget populært

Linebinevaskemaskine sagde ...

KrAm: Det var en super hyggelig aften :) Pixi er simpelthen så selskabelig og skal helst snakke med alle.
Kyllingen smager virkelig godt, så go for it!

tante sød: Det er hun nemlig ;) en rigtig plysset slaskehund. Hun er halv coton de tulear (bomuldshund og halvt bichon havanais.
Pulled pork er også virkelig lækker :) jeg er glad for at det gjorde lykke

Lisa sagde ...

Jeg vil gerne anbefale Klidmosters bacon-is:

http://klidmoster.dk/2011/09/ahornsirup-is-med-kandiseret-bacon.html

og glæder mig til at se hvilke bacon-herligheder I finder på :)

God dag til jer - og til Pixi!

KH Lisa

Frøken Blak sagde ...

De der pandekager med laks SKAL prøves! Mums! :D

Linebinevaskemaskine sagde ...

Lisa: tak skal du have :D jeg samler nemlig inspiration! Pixi siger tak ;)

Pandekagepirat: De er også virkleig gode (og nemme!) :)

Anonym sagde ...

Heeelt fantastisk blog du har, bliver overvældende inspireret... De kartoffelpandekager ser usansynelige gode ud, har du en opskrift på dem?

Linebinevaskemaskine sagde ...

Anonym: tusind tak skal du have :) Dejligt med ros! Du kan finde dem lige her http://www.foodnetwork.com/recipes/nigella-lawson/potato-cakes-with-smoked-salmon-recipe/index.html

Send en kommentar