Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

lørdag den 18. februar 2012

Grønkålssalat med tranebær, hasselnødder & æble

Svigerfamilien har lige vendt snuden hjem ad mod Fyn igen, Pixi sover i kurven og vi ha smidt os på sofaen :) Vi har holdt en lille før-fødselsdag for mig og det var været en rigtig dejlig dag. Vi startede den med et morgenbord bestående af 2 slags hjemmebagt brød, rundstykker , kringle, cookies, amerikanskepandekager med karamelcreme, div. pålæg og varm kakao med flødeskum. Mmm :) Det var godt! Specielt brødene og pandekagerne var faktisk noget nær geniale, så de kommer lige på bloggen i løbet af de næste par dage!
Min tid er jo lidt presset lige for pt. og med fødselsdag for mormor i går (jeg bagte den evigt populære Cheesecake brownie med hindbærskum), før-fødselsdag for min svigerfamilie, forældre, søster samt svoger i dag samt før-fødselsdag for yndlingstøserne i morgen er der nok at se til og mange ting der skulle købes på forhånd. Bitten spurgte heldigvis og vi skulle ses i onsdags, så jeg narrede hende med på storindkøb som min assistent! jowjow jeg var lige fancy madblogger for en dag ;) og jeg betalte hende med lækre ting fra den berømte Slotsbager, skøn lasagne med rødvin og grønkålssalat.
Jeg er så dårlig timet at jeg først lige har fundet ud af at jeg kan lide frisk grønkål her sidst på sæsonen og den her salat fra Suveræne Super Succeser smager så godt at jeg kunne spise den som hovedret ;)


Grønkålssalat med tranebær, hasselnødder & æbler som jeg digtede den
300 g grønkål
2 store æbler, skåret i tern 1/2 x 1/2 cm
100 g hasselnødder
60 g tranebær
8 tørrede dadler i mindre tern

1. Skær grønkålsbladene fra stokken, skyld dem meget grundigt og tør dem godt.
2. Snit bladene fint i en foodprocessor. Jeg brugte min minihakker ad mange små omgange.
3. Hak derefter hasselnødderne fint i minihakkeren og bland dem i salaten sammen med tranebær, dadler og æbletern.

Dressing
Saften af 1 citron
Saften af 1 appelsin
1 1/2 spsk flydende honing
1 1/2 dl letpisket fløde

1. Rør dressingen sammen og blend den i salaten.
2. Vend den letpiskede fløde i, smag til,  drys med nødder samt tranebær og server :)

Note: Den samger simpelthen fantastisk den her salat! Tranebærene er virkelig med til at gøre de store forskel, så spar endelig ikke på dem. Jeg har havde glemt at købe æbler, så jeg smed 2 appelsiner i tern i i stedet. Men æbler er nu bedst! Daniel var utrolig skeptisk på grund af dens grønhed, men jeg elsker den :)



4 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Uhm, den lyder da også lige som noget for mig! Jeg har jo også først for nyligt indset, at jeg faktisk også godt kan li grønkål!

Bitten sagde ...

Havde heller ikke smagt grønkål på den måde før, så det var rart at prøve :) Salaten kan kun anbefales.
Og det var en ære at være din assistent!

Linebinevaskemaskine sagde ...

MissMuffin: Jeg tror du ville synes om den :) Det er lidt træls at finde ud af det når sæsonen er slut ;)

Bitten: Du er den bedste assistent jeg har haft ;)

Fynboen sagde ...

Er rigtig god. Og man kan sagtens lave til 2 dage, og opbevare den i køleskabet.

Send en kommentar