Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 30. november 2011

Sunday lunch hos Camilla

Bedre sent end aldrig, ikke? ;) Måske jeg stadig er bedøvet af alt den gode mad. Thanksgiving dinner den ene dag og sunday lunch den næste. Så er stilen ligesom lagt.
Herer ihvertfald lidt stemningsbilleder fra i søndags, hvor jeg endnu en gang havde en masse hyggelige timer sammen med blogpigerne.

Jeg vil endnu engang gost understrege at jeg er lidt bange for de hele fjerkræ. Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal stille op med dem og hvor jeg skal starte og slutte :) Camillas fantastiske roast chicken mindede mig bare om at jeg bliver nødt til at tage mig sammen og prøve at stege sådan et kræ. Så farligt kan det vel heller ikke være og hvis alt andet brister, kan jeg jo bare servere plukkylling for Daniel.

Hun havde også lavet de bedste, knasende kartofler til. Det er noget med at de skal koges, fluffes vildt i gryden og så i varm olie i ovnen. Hun har altså fat i den lange ende hende Camilla ;)

Yorkshire puddings! Oh the yorkshire puddings!! De smagte så fantastisk overhældt med masser af den gode sauce.

Som sædvanlig var der trængsel omkring maden med alle vores store kameraer. Det er godt nok dejligt at der ikke bliver kigget skævt til en, bare fordi man er lidt overentusiatisk og bruger lidt tid på det ;) Det kan faktisk være helt svært at komme til!


Dagens tallerken med det hele! Roast potatoes, roast chicken, yorkshire pudding. fantastisk sauce samt honning & timian glaserede glaserede gulerødder og rosenkål. Jeg tror at vi allesammen spise til vi var ved at dejse om. Vi skulle seriøst have haft nogle gode, løse bukser med ;) er du fristet, kan opskrifterne finder her.

Og så kom desserten. Den kom, den så, den sejrede og lagde os allesammen ned. På den gode måde ;) Det var en sticky cake med lunn karamelsauce og vanilleis. uf!

Den smagte at hygge, efterår og brunsvigersnask. Den var lækker svampet, med den herlige sauce og kolde vanilleis. Der er dadler i, så den er jo næsten også sund ;) Den kan varmt anbefales!

Det var sådan en dejlig dag og jeg glæder mig til at vi finder ud af noget igen. De er nogle skønne veninder og jeg er så glad for at have mødt dem!

Der sker ikke så meget spændene hos mig for tiden. Jeg køre troligt til Viborg hver morgen før fanden får sko på. Det er mørkt når jeg tager afsted og mørkt når jeg kommer hjem, så det er lidt hårdt. Men fra i morgen af må de godt tage sig sammen og spille en masse julemusik i radioen (bare ikke den med to mus og en spand mælk!) så jeg kan skråle med.
Hov, jo! vi er så heldige at vi får altaner næste år :) og vist også ny køkkener. Det bliver bare så godt. Så mangler jeg bare den opvaskemaskine der..
Nu vil jeg gennemrode alle mine mange kogebøger og lede efter en dessert til madklubben i morgen. Jeg har godt nok et par kandidater, men lidt inspiration skader jo aldrig.

søndag den 27. november 2011

Thanksgiving turkey :)

Jeg er lidt bange for hele fjerkræ.. rigtig meget faktisk, men det er samtidig sådan lidt spændende :) Nu alle dem "Over There" skulle have kalkun i torsdag, blev jeg da også nød til at udnytte muligheden for at lave det. Jeg ringede til min mor og spurgte om de ikke havde lyst til en mini thanksgiving lørdag (de har jo opvaske maskine, ikk ;)), så kunne hun også være min back up og give gode råd med bæstet. Vi endte med at blive 6 personer i alt med min søster og hendes kæreste.

 Kalkunen blev sådan en 5 kgs fætter :) jeg har fået et tip om at sprøjte fløde ind i brystet på dyret med sprøjte og kanyle for at undgå at kødet skulle blive tørt. Det skal du ikke sige til mig to gange, så til apoteket det gik efter sprøjten og så blev der ellers sprøjtet omkring 2 dl fløde ind i brystkødet.


Helstegt kalkun med hvidvin og stuffing inspireret af Mad & Bolig
1 kalkun på ca. 5 kg
250 g smør
1 fl. hvidvin (vi havde åbenbart ikke noget, så det blev spumante..)
peber & groft salt
2 dl fløde + sprøjte&kanyle

1. Rens kalkunen og dup den tør. Krydder med salt og lidt peber inden i og uden på.
2. Smelt 225g af smøret sammen med vinen i en gryde ved svag varme.

Stuffing:
1 stort løg finthakket
1 stor kartoffel, skrællet og fintrevet
4 fed hvidløg, knust
1 bundt blegselleri i små tern
2 æber i tern
25 g smør
150 g valnødderkerner, ristede
170 g. tørrede tranebær
1 bundt oregano, renset og hakket
3 æg
300 g. hvedebrød i tern
2½ dl fjerkræ bouillon
1 tsk paprika
salt og peber

1. Svitch løg, kartoffel, hvidløg, blegselleri og æbler i de 25 g smør i 10-15 til det er er faldet sammen og er ret mørt. Lad køle af.
2. Rør de stegte grøntsager sammen med valnødder, brød, tranebær, æg, oregano, bouillon og krydderier.
3. Fyld det ind i kalkunen og bind benene sammen med bomuldsgarn.
4. Grid kalkunen med de sidte 25 g smør.
5. Fyld sprøjten med fløde og sprøjt det ind i brystkødet (på kalkunen) med små mellemrum.
6. Hæld 1½ dl af hvidvin/smør blandingen i bradepanden og læg kalkunen heri med brystsiden nedaf. pensel "ryggen" af kalkunen med hvidvin/smør.
7. Steg kalkunen ved 200 grader i ½ time, vend den nu med brystsiden opad, pensel med vin/smør og steg videre ved 180 grader.
8. Pensel kalkunen med vin/smør hver ½ time. Vores var færdig efter små 4 timer :) Hold evt øje med og der lige skal ligges lidt folie løst over brystet så det ikke bliver branket. Lad kalkunen stå 20 min tid og hvile før du partere bæstet.

Note: Det med at sprøjte fløden i kødet var en stor succes :) det var lækkert i teksturen og smagte rigtig lækkert. Det er ikke sidste gang jeg laver en hel kalkun.

Der høre sig selvfølgelig også cranberry sauce til :) endnu en helt ny oplevelse.

Cranberry sauce fundet her
245 g tranebær
145 g sukker
170 ml friskpresset appelsinsaft (2 store appelsiner)

1. Varm appelsinsaften og sukker op ved mellem varme, til sukkeret er opløst.
2. tilsæt tranebær og lad dem simre indtil bærene begyndet at sige "pop" og sprække.
3. Småkog i yderligere 10 min. Saucen tykner ret meget når den køler ned.

Note: Det smagte rigtig dejlig sødt, syrligt, lidt bitter og gik rigtig godt smmen med saucen og kødet :) Jeg tror gså at det vil være godt juleaften!

Saucen havde den flotteste farve! og er seriøst nem at lave.
Vi var ikke helt autentiske og fik derfor alm kogte kartofler til istedet for mashed potatoes. Næste gang tror jeg at jeg skal afprøve en eller anden spændende opskifte på kartoffelmos dertil.
Desserten blev en pumpkin cake med nødder, da jeg ikke lige magtede tærtedej den dag. Den blev dog lidt træls i det, jeg tror måske det varen skæv fordeling af krydderier og for stor mængde græskar pure, så i får ikke lige opskriften i den her omgang :) i kan lige på opskriften på græskar puré istedet. Det blev nemlig ganske godt.

Græskar puré
1 hokkaido græskar
3-4 spsk vand

1. Skræl græskaret med en kartoffelskræller. Gør det evt. 2 gange over det hele.
2. Del det lodret igennem og skrab kernerne ud med en ske.
3. Skær det i både og derefter tern på omkring 2x2 cm.
4. Put ternene i en mikrovnsvenlig skål sammen med vandet og zap det i mikrovnen i 10 min.
5. Test om kødet er mørt med en tandstik og giv det evt. 3-4 min længere.
6. Stik en stavblendet i det og lad det afkøle helt.

Det var da også lige i sidste øjeblik, at vi nåede at holde en "mini thanksgiving" for nu står den på 1. søndag i advent og jul så det batter :)

onsdag den 23. november 2011

Brownie cupcake med chokolade-creamcheese frosting

Jeg kom til at begå disse sammen dag jeg lavede tomatsuppen og fortrød jeg bestemt ikke :) jeg tog udgangspunkt i Hummingbird Bakery's opskrift, men fiflede ellers selv med den.

Brownie Cupcakes jeg vil skyde på 24 stk
5 æg
300 g. sukker
100 g. farin
120 g. hvedemel
100 g. kakaopulver
250 g smør, smeltet
75 g. mandelmel, fintkværnede mandler
75 g. mørk chokolade, hakket

1. Pisk æg, farin og sukker luftigt.
2. Tilsæt mel, mandelmel og kakaopulver.
3. Rør det smelted smør i.
4. Vend chokoladestykker i.
5. Sæt papirforme i en muffinplade og fyld dem 2/3 med dej.
6. Bages ved 170 grader i ca 25 min. men mærk efter om de skal have mere eller mindre. Brug evt. en tandstik. Kan også bages i en alm. form på 25x30 cm og skal bages 30-35 min. lad køle helt af.

Chokolade-Creamcheese Frosting
200 g. sigtet flormelis
100 g. smør, stuetemperatur!
40 g. sigtet kakaopulver
200 g. flødeost, kold!

1. Rør flormelis, smør og kakao sammen ved lav hastighed. Hvis du har en røremaskine skal du bruge den flade spatel.
2. Tilsæt flødeosten lidt efter lidt til den er helt blandet sammen med det andet.
3. Øg hastigheden til over middel og pisk videre i 3-4 min til det er nougatfarvet, let og luftigt. Pas på ikke at overpiske det. Hvis det er for blødt til at sprøjte, kan det sættes i køleskabet i en halv times tid.
4. Fordel på de kolde cupcakes :) og pynt med masser af GLIMMER!

Note: Elsker du chokolade vil du elske de her cupcakes :) de er tunge, tætte, fyld med smag og så kan du kun spise en! Frostingen er silkeblød, let syrlig og sød. Pas på du ikke dynger alt for meget på selvom det er svært at styre sig ;) En anden gang kunne godt godt finde på at pytte lidt appesinsaft i dejen og skallen i frostingen.

Bemærk lige den julede stemning på cupcaken ;) iiih jeg glæder mig til at julestemningen for alvor tager fat, gården bliver pyntet bl.a. med snemanden. Jeg er godt igang med gaverne, men mangler lige de sidste og de ekstra gaver der altid kommer oveni. Jeg ved ikke hvilke julesager der skal bages endnu, men mon ikke der ihvertfald bliver bagt vanillekranse nu jeg både har kødhakker og kageplade til KitchenAiden.

tirsdag den 22. november 2011

Tomatsuppe med chorizo & røget paprika

Tomatsuppe er virkelig undervurderet :) Jeg ved ikke om det er fordi folk har smagt så mange dårlige "fabrikssupper", men det er ihvertald sjældent at folk tænker wow. Ud over mig.. Jeg elsker en god hjemmelavet fyldig tomatsuppe. Daniel.. Not so much, men den her smagte godt sagde han ;) Det kan godt være at han er fra Fyn, men hold op hvor må der være nordjyde i ham også. Udmærket, fint og godt er nemlig store ord fra ham og er stor, stor ros.

Tomatsuppe med chorizo & røget paprika 4 pers
- 200 g. tynde chorizoskiver i tern
- 3 gulerødder, skrællede og i bittesmå tern
- 1 løg, i tern
- 4 fed hvidløg, knust
- 2 tsk røget paprika
- 1½-2 spsk sød paprika
- 1 tsk sukker
- 800 g hakkede tomater fra dåse
- 140 g. tomat konc.
 - 1 tsk tørret basilikum
-  1 tsk tørret oregano
- 600 ml hønsebouillon
- 1½ dl kaffefløde

- Creme fraich
- rigeligt groftrevet parmesan

1. Svitch chorizo ternene i 5 min under omrøring og tag dem fra igen.
2. Svitch herefter gulerødder 3-4 min, tilsæt løg og steg videre i 4-5 min.
3. Rør hvidløg, røget paprika og sød paprika i og steg i et minuts tid.
4. Tilsæt dåsetomater, tomat konc. sukker, oreganoe, basilikum og hønsebouillon og lad det småsimre i 10 min.
5. Blend suppen med en stavblender, tilsæt chorizoen og fløde og lad suppen simre videre i 10 min.
6. Smag til med salt, peber, paprika osv.
7. Server den varme suppe med en klat creme fraich, rigeligt groftrevet parmesan og lækkert brød :)

Note: Lækker, cremet supper der smager af noget :) det smager så godt med den kølige cremefraich i den varme suppe og den let smeltede parmesan. Mums! Det smager virkelig godt med den røgede paprika sammen med chorizoen.

Jeg brugte den her røgede paprika fra Salling. Jeg har virkelig ledt højt og lavt efter røget paprika og fandt det faktisk kun i Salling og MUMS i Aalborg. Jeg havde også hørt at Kvickly Extra skulle have det, men det havde de ikke.. Salling havde også en billigere version i en grøn pose men 1. hvor sød er den her dåse ikke lige? og 2. Jeg tror der er ret stor kvalitetsforskel. Det kan nok også købes i div. etniske grønthandlere, men igen så ved jeg ikke med kvaliteten, smag og evt. fyldstoffer.

I aften skal jeg med yndlingstøserne ind og se Breaking Dawn :D Jeg har faktisk ikke rigtig nogen forventninger og jeg har undgået trailers ind til videre. Jeg glæder mig bare til at se på Edward ;)

lørdag den 19. november 2011

Pixi's julesok

Så er jeg her igen :) jeg er startet på arbejde i Viborg og har mildest talt været voldsomt smadret hele ugen. Det er hårdt at starte på noget nyt, men det skal nok blive godt. Det er ihvertfald rart at have noget at stå op til, også selvom det er temmelig tidligt jeg skal op ;)
Daniel har ekstra arbejde i dag, så mig og Pixi har været i Maxi zoo med hendes julesok.. jeps, Pixi har skam fået sig en julesok!

Jeg er ikke super krea-agtig eller lå inde med noget brugbart stof, så jeg fandt en færdig julesok til hende til 30kr i Rema1000

Jeg pimpede den med lidt perler og palietter efter bedste formåen :) hold på hvor ville jeg ønske at jeg var bedre til sådan noget halløj!

Nu skal den bare hænge i Maxi Zoo i december og blive fyldt med lækre hundeguffer! Jeg skal da også have fundet en lille julegave til Pixi ;)

fredag den 11. november 2011

1 kg vanillestænger fra england


I går kom vores flinke post med 1 kg vanillestænger til mig! sikke en duft den papkasse havde, så det var ikke svært at gætte hvad det var ;) Nu skal jeg ikke have alle stængerne for mig selv. Jeg har delt 1 kg gourmet madagascar vanilla pods med Sabina og Kristine. Vi bestilte det hos Vanillamart onsdag den 2. nov om aftenen og jeg havde det torsdag 10. nov.
Det var hele 321 skønne, duftende og fedtede vanillestænger i posen, så det blev til 107 vanillestænger pr. person ;) Vi kom af med 565,61 kr, og det vil sige 1,76 kr pr. blogger. Nu kan jule bare komme an!

Pixi ligner også en der kan kan lide vanillestænger. Hun var ihverfald vældig interesseret i dem mens jeg pakkede dem om ;)

Mine forældre er på Gran Canaria og min søster til bryllup, så vi passer Fie idag. Pixi elsker Fie og vi så gerne lege, Fie.. Not so much..

Efter et par timer plejer hun fog at tø lidt op og tolerere Pixi
Ja endda lade hende snuse lidt, men så stopper legen også her. Det er lidt svært når der kommer en lille ny ind i familien og hun har været vant til at få opmærksomheden. Det er også noget af en kamp at skulle gå tur med de to alene, når Pixi hele tiden løber hen til Fie og Fie hele tiden løber væk fra Pixi.

torsdag den 10. november 2011

En lille isdessert med citronis & vanilleis med salmiaksirup

Nu kan jeg vist ikke trække den længere :) jeg har fået en fin fin ismaskine! sådan en rap lille sag med kompressor, der bare kværner derudaf. Jeg fik et tilskud til den fra Whiteaway, men jeg har sparet sammen og betalt langt det meste selv.

Gelatiera
Sådan ser den ud. Jeg er super glad for den indtil videre og jeg skal selvfølgelig nok lave et ordentligt indlæg med mine egne billeder, specifikationer og ikke mindst min mening! Lige nu handler det bare om den is jeg har lavet derpå ;)

Rent udseensmæssigt fylder den her lille dessert ikke så meget :) den er faktisk ret beskeden! ingen fancy pynt eller dikkedarer, men rendyrket smag. Salmiaksiruppen er fra Johan Bülow og når nu han gør det så godt er der jo ingen grund til selv at gøre et vagt forsøg ;)


Cremet Citronis (en lille liter)
- 4 æggeblommer
- 180 g. sukker
- ½ l piskefløde
- 1½ dl mælk (bare skummet eller hvad du har)
 -2 dl citronsaft (jeg brugte 4 citroner)

1. Pisk æggeblommer og sukker cremet og luftigt i 3-4 min til sukkeret er opløst.
2. Pisk fløde, mælk og tilsidst citronsaft i.
3. Frys på ismaskine til den er færdig. Det kan evt. være nødvendigt at "efterfryse" den i en bøtte i nogle timer for at den bliver helt fast.

Note: Isen er utrolig frisk og syrlig præcis som jeg kan lide den :) er man ikke til det syrlige skal der nok 200 g sukker i istedet for 180 g., specielt hvis den skal spises alene. Sammen med den anden is spillede det bare perfekt sammen.


Vanilleis med salmiaksirup (en lille liter)
- 4 æggeblommer
- 160 g. sukker
- kornene af 1 vanillestang
- ½ liter piskefløde
- 2½ dl mælk

1. Pisk æggeblommer, sukker og vanille let og luftigt i 3-4 min.
2. Pisk fløde og herefter mælk i.
3. Frys isen på ismaskine til den næsten er helt færdig.
4. Læg isen i flere lag med et "gitter" af Bülows salmiak sirup
5. frys isen helt færdig i fryseren i 2-4 timer.

Note: Lakrids er jo stadig helt nyt for mig og jeg kan faktisk kun lide det hvis det er stærkt og salt :) Jeg kan f.eks også godt lide superflyers literis, da der er kraftige salmiak striber i, men jeg kan ikke lide lakridsis der er lysebrun og det hele er mild lakrids.
Den er is passer mig rigtig godt. Den er tilpas cremet med vanilleisen, men har samtid nogle kraftige og skarpe smagsoplevelse:)

Jeg valgte at lave begge is efter hinanden med den bagtanke at kunne servere dem sammen. Det smagte så godt med lidt af begge is på en gang og citron godt rigtig godt sammen med salmiakken. Man kan selvfølgelig også bare servere citronis med salmiaksirup på, men vanilleisen gav lige det ekstra sødme til det syrlige og salte. Isene er også både blevet godkendt af en af yndlingstøserne og Bitten ;)

tirsdag den 8. november 2011

Romkugler, ja med rom



Nu har de her romkugler vist fået lov til at svæve rundt i det uvisse længe nok :) jeg lavede dem til at tage med ned til Fyn i tirsdag, men så glemte vi alt om dem igen midt i æresporthalløjet. Vi var faktisk også nede på Fyn igen i Lørdags til festen, men det er en anden historie (hvor der indgår rødvin)..
Romkuglerne stødte jeg på i Marcus Grigos Kager og tog så ellers det hele sådan lidt på øjemål.

Romkugler 26 store
- 650 g. Kagerester, gerne chokoladekage
- 150 g. Hindbærmarmelade (jeg brugte halv hindbær, halv solbær)
- 150 g Smelter, mørk chokolade
- 70 g. Mørk rom
- 100 g Kakao
- 100 g. Sukker
- små 200 g. nonpareils, krymmel, ristet kokos eller ristede, hakkede nødder til at rulle i.

1. Smulder kageresterne fint.
2. Bland det hele godt sammen til en klistret, fedtet masse.
3. Smag romkuglemassen til. er den syrlig, sød, chokolade og romagtig nok?
3. Tril massen til kugler og tril dem i krymmel o.lign.
4. Opbevares på køl til der ikke er flere :)

Note: Lækre og tætte :) jeg kan godt lide at de har en del syrlighed, så jeg vil derfor holde mig til at bruge syrlige marmelader og f.eks. ikke jorbær. De er utrolig nemme at bikse sammen, smager skønt og et lette at tilpasse ens egen smag. Der kan også tilsættes hakkede nødder.

Jeg skal forresten ud på arbejdsmarkedet en tur ;) Jeg har fået et job med løntilskud i Viborg fra på mandag af! Der bliver godt nok til noget transport, men hold op hvor bliver det godt at komme igang :) Så går jeg desværre også glip af den sidste uge på jobsøgningskurset ;)

mandag den 7. november 2011

Foråresblomster

Forårsblomster, farver og varme gør mig glad :) Idag har bare været sådan en mandag.. sådan en hvor ser er frygteligt koldt og det hele er gråt i gråt.. og så er jeg på jobsøgningskursus! Mit piskesmæld er rigtig slemt nu her. jeg har mange smerter og svært ved at koncentrere mig hver dag :(
Øj hvor kun jeg godt bruge en bette charter til et varmt sted, men jeg må nøjes med lidt billeder fra foråret.








fredag den 4. november 2011

Risengrød i ovn


 
Nu da alt det hyggelige sølvbryllups gøjl er overstået, kan jeg få blogget om den risengrød jeg lavede i sidste uge. Jeg har længe haft lydt til risengrød (og klatkager!), men jeg har faktisk aldrig lavet det før. Jeg havde udskudt det så længe, men nu blev det altså :) Der er jo også utrolig mange måder at lave sådan en omgang på og jeg fik også spurgt til det inde på Aalborgs Cupcakemafia. I gryde, i mikroovn, med dyner/høkasse, stegepose i gryde og gryde i ovn.

Jeg valgte det sidste, da jeg havde set det hos Sabina jeg tænkte at min ovale Le Creuset ville være rigtig god til formålet. En stegeso kan også bruges har jeg hørt :)

Risengrød i ovn 2-3 pers
- 3 dl vand
- 2 1/4 dl grødris
- 1 liter sødmælk
- et nip salt

1. Kog vandet i en gryde, hvor låget også kan tåler at komme i ovnen (eller lav staniollåg som Sabina)
2. Når vandet koger, tilsættes ris og salt og koges under omrøring i 2 min.
3. Tilsæt mælken og kog det op.
4. Sæt låget på og sæt gryden i ovnen i ca. 50 min. eller til grøden er som den skal være. Jeg rørte rundt 2 gange i alt.
5. Server med kanelsukker og en dut smør :) eller bare plain hvis du er kedelig som Daniel.

Note: Grøden blev rigtig vellykket og viste slet ikke tegn på at ville brænde på for mig :) Det var slet ikke så farligt. Næste gang tror jeg at jeg vil prøve at lave det i mikroovnen, bare af ren nysgerrighed!

Pga. af sølvbryllupstamtam blev klatkagerne udskudt og jeg har nu smidt grøden i fryseren for at se om det fungere :) kom endelig med jeres erfaring mht. risengrød, måde at lave det på og frysning.


Jeg var faktisk til Tupperware party i går ;) det er ellers en del år siden at jeg har været det. Jeg har mildest talt også et ret blandet forhold til det. De laver både super gode produkter og virkelig unødvendige og dyre produkter, så jeg havde intet problem med at begrænse mig til en enkelt lille ting. 

Baby Trio

Jeg købte sådan en lille Baby Trio, ikke tiltænkt en baby ;) men som snackbeholder når jeg er på kursus osv. rosiner i det ene rum, mandler i det andet osv. Toppen kan klikkes rundt til det enkelte rum. Eller måske bliver det Pixi´s til tørkost når vi er på ferie/weekend på Fyn.

torsdag den 3. november 2011

Sammeskudsgilde hos Bitten inkl. hindbærtiramisu med marsala

I går aftes var jeg så priviligeret, at jeg sammen med Sabina, Kristine og Camilla var inviteret til middag hos Bitten :) vi holdt simpelthen sammenskudsgilde, da Bitten (som hun selv siger) er "imellem indkomster" lige for tiden. Det er ikke det det skal komme an på, så vi havde lidt med hver især.


Jeg medbragte den her fætter, for at se det mislykkede stykker.. kig her og så ikke mere om det ;)

Bitten lavede selv skønne chilideller med kokos/lime sauce som hun også før har lavet til mig :) det smager virkelig godt!

 Sabina havde reservedelene med til en dejlig salat med mango, peberfrugt og peanuts.

Camilla havde lækre bagt naanbrød, hun var vist bare ikke helt selv tilfredsmed dem men gode var de altså :) Kristine havde sodavand rødvin med. mums! alting bliver bedre med rødvin om onsdagen ;)

 Aftenens tallerken

 Jeg havde taget en højest ufotogen hindbærtiramisu med marsala med til dessert. Fotoguderne var virkelig heller ikke med mig i går.. alle billederne var lidt trælse.
Tiramisuen blev lavet sådan lidt på gefühl.

Hindbærtiramisu med marsala
- 6 past. æggeblommer
- 125 g sukker
- kornene af 1 vanillestang
- 500 g. mascarpone
evt. lidt rød pastafarve
 -250 g. hindbær
- 2½ spsk sukker
- 1 dl marsala vin ("portvin" fra Sicilien, kan købes i Bilkas vinafdeling)
- 18 savoiardi/ladyfingers
- 50 g mørk chokolade, revet

1.Giv hindbærene et opkog sammen med sukkeret, blend det, lad køle lidt af og tilsæt marsala. Sæt på køl til det er koldt.
2. Pisk æggeblommer, sukker og vanille luftigt til sukkeret er opløst.
3. Pisk lidt efter lidt mascarponen i (og evt lidt rød farve) og sæt til side.
4. Vend alle ladyfingers i hindbærblandingen og lad dem ligge og suge blandingen i 5 minutter.
5. Dæk bunden i et firkantet fad med halvdelen af damefingrene (hæld gerne lidt ekstra hindbær/marsala blanding over) og derefter halvdelen af mascarponecremen. Læg et nyt lag af de resterende damefingre, hæld hindbærhalløj over og dæk med det sidste af mascarponecremen.
6. Dæk tiramisuen til og lad den stå på køl min. natten over.

Note: Jeg farvede mest mascarponecremen for sjov skyld og for at gøre den lidt mere festlig :) Jeg synes selv at den blev rigtig lækker, men godt kunne bruge lidt mere smag fra marsala og hindbær, så derfor har jeg øget mængden af marsala i opskriften og damefingrene skal ligge og suge hindbærsaucen i længere tid. Brug forresten gerne 70% chokolade ovenpå :)

Bitten ene kat var ikke super glad for os og gav os the evil eyes/crazy eyes. Billedet er taget med livet som indsats siger jeg jer!

Bitten fik selvfølgelig også værtindegaver og jeg gav hende 860 g bagepulver og en stor dåse med sprayfedtstof ;) Metro længe leve!

onsdag den 2. november 2011

Fyn tur/retur på et døgn

I mandags, efter at Daniel havde fri fra arbejde, smed vi Pixi i hendes kasse og kørte til Fyn. Daniels forældre havde sølvbryllup i går og dagen inden skal man jo være snedig og lave en æresport i al hemmelighed ;) sådan cirka. Vi havde sagt til svigerforældrene at hverken mig eller Daniel kunne komme derned, da vi ikke kunne få fri så de blev noget overraskede.

Mandag kl 16.30 gik vi, sammen med naboer og familie, igang med laves æresporten i mørke. Der var heldigvis nogen af naboerne der havde et stativ til æresporten. Vi blev også nød til at dække vinduerne så de ikke kunne smugkigge.

Sådan så den færdige æresport ud i mørke og med en lyskæde på ;) svigerforældrene havde sørget for pålægs"kage"mand til hele banden bagefter. Det var bare super hyggeligt og også lidt sjovt at møde naboerne, som Daniel har kendt det meste af sit liv.

Normalt sover vi på en luftmadras i udestuen når vi er på besøg, men da der var dækket op derude blev vi nødt til at sove i stuen i stedet.. Det startede som en god idé men nøj hvor fik ikke rigtig noger søvn da:
1. Der var virkelig virkelig varmt i stuen.
2. Vores luftmadres valgte at selvdestruere efter vi gik i selv.
3. Vi blev nødt til at sove på deres læder hjørnesofa!! hvor vi lå og sparkede hinanden resten af natten.

Gær selv hvem der var skeløjet da vi skulle op igen kl 05 for at forberede resten.. Zzzz Pixi var også godt træt af det.

Sådan ser den ud i dagslys :) den blev faktisk helt god. Vi havde lejet en enkelt musiker og jeg tror der kom omkring 22 mennesker for at synge dem op (og få morgenbrød og kaffe).


 Der blev selvfølgelig også åbnet gaver :) Sammen med Daniels søster gav vi dem fire 27 cm tallerkener, fire 22cm tallerkener og to højhankede kopper med underkop i Hvid Riflet. Mine forældre hoppede med på ideen og gav den 2 tilsvarende kopper og en pakkede "musselmalede" servietter.

Efter at alle menneskerne var taget hjem fik vi frokost og kaffe, og så var vi ellers nød til at vende hjem ad igen. Jeg tror virkelig de var glade for at vi kom ned til dem og for at vi havde arrangeret morgensang osv. med hjælp fra Daniels onkel.

Nu vil jeg så småt til at gøre mig klar til at tage til middag hos Bitten sammen med blogpigerne ;) der er jo også en værtindegave der skal pakkes ind og en dessert der skal gøres klar til transport.