Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

onsdag den 30. marts 2011

Test: Rynkeby smoothie


Den er go'!! Også mætter den helt godt :)

torsdag den 24. marts 2011

Gulerods cupcakes med cream cheese frosting

Dagen efter madbloggertræffet i Vejen (hvor jeg ramte sengen ved 02.00-02.30 tiden) fk vi besøg af svigerfamilien fra Fyn + min mor, far og søster kl. 10 for, lidt forsinket, at fejre min fødselsdag. Mine øjne var meget, meget små da jeg stod op for at dække bord og bage cupcakes, men på en eller anden måde nåede jeg det hele inden de kom.

Jeg har længe ville prøve Birthes berømte gulerodskage fra New Orleans så jeg tog udgangspunkt i den til de her cupcakes. Når man har fødselsdag må man (læs: jeg) heldigvis bestemme alt!

Gulerods cupcakes fra New Orleans (24 stk)
- 350 g. sukker
- 2,75 dl olie
- 4 æg
- 300 g. mel
- 1 stor spsk stødt kanel
- 1 tsk fint salt
- 2 tsk natron
- 350 g. gulerødder, revet fint
- 50 g. valnødder, groft hakket

1. Pisk sukker og olie cremet.
2. Pisk æggene i et af gangen
3. sigt mel og rør det i dejen sammen med kanel, natron og salt.
4. vend gulerødderne og hakkede nødder i.
5. For en muffinbradepande med papirforme og fyld hullerne 3/4 op med dej.
Bages ved 175 grader  i 18-20 min :)

Frosting:
- 200 g. flødeost
- 100 g. blødt smør
- korn af en stang vanille
- 450-500 g. flormelis.

1. pisk smør og flødeost cremet sammen med vanillekorn og pisk flormelis i til konsistensen er rigtig :) hvis du sprøjter den på dine cupcakes i god tid, kan den godt tørre lidt på overfladen men det gør nu ikke mig noget :)

Note: De fik virkelig god respons fra hele familien og den opskrift skal helt bestemt bruges igen og igen. De er lækre svampede og let krydrede med det mest fantastiske frosting på toppen :)

På vej ned til madbloggertræffet var jeg så heldig at få en fødselsdagsgave af Bitten, der ved at jeg har en svaghed for Fru Ronne (jeg har faktisk aldrig været derinde uden at købe noget) og gav mig nogle virkelig lækre ting. Jeg fik en sjov kage spray  jeg tit har overvejet at købe og to bøtter fantastisk spiseligt glimmer i sort og rød! Selvfølgelig har jeg ikke lige fået taget billede af det :( 

Her har en af kagerne fået en gang sprayfarve :) Du kan se hvordan jeg har sprøjtet frostingen her

Det var så sjovt og føltes virkelig forkert at spraymale sine cupcakes, men jeg må næsten have fat i en anden farve også ;) jaja farvestoffer og alt det der.

 Det er også sjovt at kunne skabe forskellige nuancer

Godnat og sov godt Zzz...

onsdag den 23. marts 2011

De der goodiebags

Det så skønt at vejret endelig er ved at blive sådan nogenlunde anstændigt :) det er næsten en fornøjelse at gå til bussen 7.10 om morgenen med sol i ansigtet, sevom det stadig er pivkoldt når det blæser. Folk smiler også meget mere :) det er utroligt så lidt der skal til at hjælpe humøret og energien godt på vej. Jeg har endda været naturagtig og plantet chili i små potter til vindueskarmen, men nu må vi se om jeg sabotere dem inden de bliver til noget. Gode råd modtages gerne ;)

Men nu til et endnu et hængeparti. Til madbloggertræffet fik vi jo der her skønne skønne goodiebags, som i nok efterhånden er rimelig trætte af at se billeder af om høre om. Jeg er bestemt ikke træt af det ;) det krævede kreativ tænkning af få de 12 store poser, fire piger og gevinster ind i bilen men ind kom det.

Sponsorerne er: Microplane, Skærtoft, Grøn balance, Selleberg, Pernod Richard Danmark, Kildespring, Nøker brød, Løgismose, Den store bagedag, Aarstiderne, IQ foods, Oscar, Dansukker,House of Denmark, Risebryggeri, Woodshade, Økoladen, Grønne Gaarden, Isklar.

Experisense, Santa Maria, Helios, Mill & Mortar, Lindt, Zoégas, Smag & Behag og Margasinet Mad (billeder mangler), Growers cup (jeg modtager produktet senere), Løgismose, Arla.

Det er altsammen nogle rigtig lækre (og mange af dem økologiske) produkter jeg glæder mig til at teste :) Jeg har allerede prøvet alle Tex Mex produkterne fra Santa Maria.
Jeg lavede den her Mexico Lasagne der blev rigtig vellykket (billedet er lånt) og lækker :) Jeg lagde den sammen i ringen fra en 20 springform i et fad. Sammen med den blev det serveret Nachos med cheddarost, Nacho Rolls, tomatillo salsa, guacamole og creme fraich. Det hele blev spist sammen med et vennepar, der aldrig rigtig havde prøvet tex mex før men var meget begejstrede :)
Jeg var lidt skeptisk over for Tomatillo salsaen da jeg ikke er til jalapeñolignende ting, men den var faktisk rigtig god! frisk, krydret og frugtagtig med lidt bid.

Det var som sagt nogle rigtig lækre, økologiske produkter men det ville gå hen og blive lidt smådyrt at lave en hel middag med deres produkter. taco saucen og krydderblandingen i lasagnen vil snildt kunne erstattes med godt krydret hjemmelavet tomatsauce, chili, lidt paprika, nip spidskommen og hvad man nu ellers kan lide.
Alt i alt er ders produkter gode alternativer til aftensmad på en hektisk dag, for det tager virkelig ikke mange øjeblikke at smide sammen til en virkelig lækker ret. thumbs up for at der et økologisk alternativ, men deres produkter kan godt gå hen og blive lidt dyre.
P.s. De Nacho Rolls med Sweet tomato er seriøst vanedannende!!

tirsdag den 22. marts 2011

Madbloggertræf 12. marts (awesome!) del 2 - Restaurant "Bedre Byggeskik"

Efter at have hentet alle de rare og lækre goodiebags fra alle de gavmilde sponsorer, men mere om dem næste gang, kom vi til næste punkt i programmet.
Men altså, med en bil (hvor bagagerummet ikke kan åbnes lige p.t.) stopfyldt med nordjyder, goodiebags og håndtasker gik turen til Restaurant Bedre Byggeskik i Vejen. Klik på linket for at få et billede af restauranten udefra, den er noget så hyggelig :)

 Indvendigt blev det kun endnu hyggeligere. Med sart  lyserøde vægge, lysekroner og små "mormor lamper".

 Jeg kunne rigtig godt lide at planterne bevidst var valgt for at understøtte den hyggeligt stemning i stil med resten af indretningen.



 Det er sjældent at jeg har mulighed for at benytte hele tre sæt bestik og alverdens forskellige glas ;)

Allerede hjemmefra var det muligt at bestille en vin menu, men de havde også yderligere lavet en, ifølge Bitten, Kør hjem-vin.. Jeg tror at den menu var ret populær :) jeg smagte Bittens forskellige vine, og både portvinen og dessertvinen kunne jeg godt gå hen og blive forfalden til.

5 retters menu
 1. Tynde skiver af røgede lamme culotte karse creme og skum, plukkede salater, brændt hvidløg, yoghurt/ vanilje hvidløgsne
note: Det smagte virklig dejligt og alle de forskellige smage komplimenterede hinanden godt. Speielt karseskummet og det brændte hvidløg var rigtig lækkert til kødet. Kødet kunne evt. være skåret tyndere :)

 2. Pocheret perlehønebryst med kogte porre kul på porre toppe og vinegrette på dansk æbleeddike, friteret kapes, flæskesvær på skindet.
note: Jeg var lidt nervør over den her ret, da jeg hverken er til porre, kapers eller "edikke" men det smagte virkelig godt, selv de friturestegte kapers! kødet var lækkert tilberedt og gik godt sammen med de møre porrer og vinegretten. Og de der perlehøne flæskesvær! de burde blive solgt i store poser ;) der var desværre ikke særlig mange af dem.

 3. Rosastegt oksefilet med krydderurt top, lun waldorfsalat ‚‘tærte af selleri,braseret bladselleri ‘ foie gras terrin, hjemmelavede rosiner. Tyttebær og "brunede kartofler" og okse glacé
note: Kødet var ligt tilpas rosa, men det var meget svært at skære i. Det smagte dog godt sammen med krydderurterne.
Jeg faldt specielt for deres hjemmelavede rosiner, der ikke ligner rosiner :) de smagte fantastisk sammen kødet! bladsserien gjorde desværre ikke noget særligt for mig i denne ret :)

Her er 3. ret fra en anden vinkel, så man kan se foie gras terrinen. Jeg prøvede, men kunne ikke rigtig forliges med det.

Der blev taget billeder ca. nonstop den aften ;)

 4. Skive blåskimmel ost. Romsyltede solbær. Solbær coullis, pære og pæremarmelade og sprødt rugbrød
note: igen, jeg prøvede men jeg kunne heller ikke rigtig forliges med den blåskimmelost. Det var dog rigtig flot anrettet og alt det andet blev spist op med stor fornøjelse.

 5a.  æblekugler i æblemostsirup , vanilje yoghurt og sprød nougat.
Note: æblekuglerne var dejligt friske og passede godt til de andre smage, men det var virkelig besværligt at spise. det hele klistrede sammen i bunden :( en rigtig god dessert, hvis bare den ville komme op af det glas ;)
 5b. vanilje vodka med æblesorbet og brombær
note: Med sin flotte grønne farve og friske smag er jeg helt forelsket i den æblesorbet. Den var blød, frisk, cremet og blev ekstra lækker med vanille vodka siruppen i bunden af glasset.
5 c. glas æble  shot  iskold hjemmelavet æblemost
note: Jeg havde lyst til at stikke den lille bitte søde flaske i lommen, men gjorde det altså ikke. Sådan et shot kold, syrlig æblemost  er den perfekte måde at afslutte et lækkert måltid på :)

Samtidig med at vi nød den sidste ret, holdt Jens Gundtoft fra Growers Cup et fordrag om deres kaffe for os. Vi fik endda også serveret to forskellige slags :) og jeg smagte begge to! At smage på 3 forskellige slags kaffe, foie gras og blåskimmelost på samme dag, må da bestemt være at træde ind i de voksnes rækker ;) og jeg er ikke helt afvisende over for det kaffe der, specielt ikke den fra Dolce Gusto.

Alt i alt var det en rigtig hyggelig og underholdende aften, hvor snakken gik godt hen over bordet hvor jeg sad sammen med Piskeriset, MissMuffin, BittenT (gangster) og TaTascha. Der blev fnist, grint og delt røverhistorier hele aftenen ;) Sidst, men ikke mindst vil jeg lige nævne nævne at der i løbet af aftenen blev trukket lod om nogle fantastiske præmier fra vores sponsorer. MissMuffin var heldig at vinde en virkelig lækker circulo maskine fra Dolce Gusto.

Jeg var så utrolig heldig at vinde den her flotte Aqvia danskvandsmaskine fra AGA der med børstet stål look passer perfekt ind til resten af maskinparken ;)

Jeg fik også de her 3 smagsvarianter med :) Granatæble/ginseng, Passion/Acai og Æblecider/hyldeblomst. Jeg har haft rygende travlt med at kigge på huse, så jeg har ikke fået smagt dem endnu. Men når jeg gør, skal jeg nok lige anmelde det med hård hånd ;)

Endnu engang tak til Birthe og Anne for alle de kræfter og alt det hårde arbejde de har lagt i den fantastiske dag.

lørdag den 19. marts 2011

Test af Amaranth Crunchy Tripple nut (mens jeg tager mig sammen til at blogge alt det andet)

Nåh! jeg har ikke haft overvældende meget tid her på det sidste, så indtil jeg kan tage mig sammen til at blogge om Restaurant Bedre Byggeskik og alt det andet, kan i lige få en lille anmeldelse af Amaranth Crunchy Tripple Nut müsli fra Helios.
Jeg spiste det nu her til morgenmad på en omgang cheasy A38 med friske jordbær og banan på.

Emballage: Jeg kan rigtig godt lide emballagen og de farver de har valgt at bruge. Den ser lidt sund ud, men ikke super helse agtig :)
Müsli: Den er rigtig dejlig sprød uden at være for hård og der er mange forskellige teksture i blandingen. Smagen er svagt nøddeagtig og jeg havde nok forventet (og set frem til) lidt mere smag fra hasselnødderne. Den ville have godt af en smule helt mørk chokolade for at give lidt kant ;) Men altså:
Den smager dejligt og fungerede godt med den syrlige A38 og frugt, men jeg tror nemt den kunne blive lidt kedelig på ren naturel yoghurt. Den mætter rigtig rigtig godt og man føler sig lidt småsund når man spiser den :) også er det jo bare bonus at den er økologisk!

tirsdag den 15. marts 2011

Madbloggertræf 12. marts (awesome!) del 1 - Kageriget & Estrup Herregård

Efter at have venter i evigheder på at det skullle blive den 12. marts, skete det! kl 11 hentede jeg Sabina, Camilla og Bitten og så gik turen ellers syd på med masser af fnisen og højt humør. Der var ihvertfald ikke ret mange stille øjeblikke i den lille bil ;) Camilla havde også været så sød at bage kanel- og pizzasnegle til os, så vi ikke sultede på vej til Vejen.

Dagens første ting på programmet var et besøg hos Kageriget I Holsted, hvor vi fik lov til at se produktionslokalerne. Hun har bl.a. lavet ham der Frederiks og hende der Marys bryllypskage.

Vi fik lov til at smage "falsk chokolade" og "ægte Chokolade" for at smage forskellen. Det var selvfølgelig ret tydeligt hvad der var hvad :)

...

Vi fik lov til at se hvordan hun dekorerede en dåbskage med marcipan, royal icing, bånd og div. marcipan pynt. Jeg beklager de bloggere jeg har fanget på billederne, men det var svært ikke at få nogen med :) skriv endelig hvis jeg skal fjerne billederne.

Anita var super effektiv til at lave dråber hele vejen rundt i kanten. Det gik så stærk! Glasuren er farvet med gul pastafarve og kakao, så den matcher marcipanen.

Det her er så langt vi fik lov til at følge med :) Navnet skal skrives med vinrød midt på kagen og så mangler der hjerter rundt i kanten. Kagen var ihertfald ikke til en Jesper ;)

Hun demonstrerede også modellering af et brudepar, der i bund og grund starter med at være kugler og kegler.

Der var ikke rigtig plads til at vi alle sammen kunne være i Kageriget, så vi kørte videre til Estrup Heregård ikke så langt derfra. Vi fandt vejen med det sammen og var ikke inde på en skummel resteplads eller stødte på en hest.. Her er det forresten Bitten med sit falske smil ;)

Vi fik lov til at smage på hele 5 forskellige kagekombinationer. fra venstre er det:

Jamaica:
Mokkamousse lavet på flødechokolade samt creme af Jamaica rom med hakket flødechokolade,
delt af et tyndt lag forfriskende passionspuré.
Står på en let og luftig mandelbund.

Note: Virkelig lækker med sin milde mokkamousse og bløde creme med jamaicarom. Den smagte fantastiske og må komme på en 2. plads hos mig. jeg kunne forresten godt tænke mig en spandfuld af den passionssirup, den burde være i alle kager ;)

Trippel:
Svampet chokoladekage bagt med marcipan og mørk Callebaut chokolade.
Hvid chokolademousse af belgisk Callebaut, smagt til med Haiti vanilje.
Mild skovbærcreme, afsluttet med lys lagkagebund.

Note: lækker kage, men også lidt kedelig i det. specielt den hvide chokolademousse smagte mig ikke rigtig.

Sommer:
Består af to slags frugtmousse. En med jordbær tilsmagt med lime.
En anden af lime tilsmagt med vanilje og vendt med citruskandiserede hasselnøddebrud.
Omkranset af lyse lagkagebunde.

Note: let, lækker og dejligt frisk :) Det var den jeg bedst kunne lide. Limemoussen smagte også fantastisk med hasselnødderne i, der gav en rigtig god konsistens så det ikke var blød det hele. den skal jeg helt bestemt have eksperimenteret med!

Royal: (samme indhold som til Frederik og Marys bryllup)
Lys chokolade konfekt bund, lys chokolade mousse lavet af den bedste belgiske chokolade. Fromage lavet med hjemmekogt jordbær/rabarber kompot. Øverst en mandelbund.

Note: jeg deler vist ikke smag med de kongelige :) den var meget meget sød og jeg havde det lidt svært med den lyse chokolade mousse. der manglede lidt syrligt modspil. Rabarbermoussen kunne også have smagt af lidt mere :) men super lækker konsistens.
Klassisk:
Mørk chokolade mousse, af den gode belgiske chokolade.
Frisk hindbærfromage og afsluttet med en lys lagkagebund.

Note: Lidt kedelig smagskombination, men selvfølgelig stadigvæk rigtig lækker :)



Ud over de lækre smagsprøver ovenover, havde Anita også lavet nogle små Guldtræstammer og små chokolademousse kage (og det er ikke ristede løg). Det er nogle rigtig lækre hapsere, der var lidt svære at klemme ned efter alt det andet kage, men øj de smagte godt.
Aldrig er kage blevet fotografet så meget :)

Vi havde jo besøg af de søde Dolce Gusto folk, Bjørn og Julie, der sørgede for kaffe til kagen. Nu kan jeg jo ikke lide kaffe, men jeg gav det lige et forsøg.

Jeg endte med at vælge en Latte Machiato, der er ret mild og mælk i. Det er forresten bonus at kapslerne fra Dolce Gusto er let nedbrydelige :)

Mine fine, fine kop kaffe :) den var ikke helt tosset og jeg fik da drukket lidt over halvdelen. Jeg tror jeg er ved at blive god til det der kaffehalløj, det skal bare kamufleres.

Vi kom også til at sidde ved kagebord med Julie og det var simpelthen så hyggeligt :)

torsdag den 10. marts 2011

forsinket fødselsdagsgave

Jeg har ønsket, og ventet, og sparet og ønsket lidt mere.. Jeg har aet på dem hver gang jeg har været på arbejde og nu har jeg endelig min egen :) min helt egen ovale Le Creuset støbejernsgryde i Midnight Blue på 4,7 l. Le Creuset Danmark kunne desærre ikke skaffe den til mig, så jeg blev nød til at bestille den fra England. Det er en gave fra mine dejlige forældre og jeg er så glad for den!

Det er svært at fange farven, men den er dyb blå med masser af glimmer i emaljen.

Man kan aldig få for meget glimmer

Jeg glæder mig sådan til at bruge den (forhåbentlig snart i et nyt køkken og i eget hus ;)) nu mangler jeg bare grillpanden men den koster heldigvis under det halve.

Efter at have spist hjemme hos en fysioterapeutstuderende jeg har arbejdet tværfagligt med, har jeg fået øjnene lidt op for wok igen. Jeg har min dejlige store Jamie Oliver wok, men bruger den faktisk ikke så tit igen. Jeg har overhovedet ikke overvejet at bruge broccoli i wok mad før, men det blev rigtig godt :) specielt efter det blev godt krydret med karry, paprika, chili og lidt soya.

Jeg blendede lidt letkogte, varme ærter med skyr, hvidløg og salt til ærtepuré :) Nu står den på rester her til middag.

Nu nærmer madbloggertræf sig endelig :) der var godt nok lang tid til dengang jeg tilmeldte mig, men nu er det om små 2 dage! Jeg er sikker på at det bliver rigtig godt og hyggeligt at møde de forskellige bloggere og ikke mindst  roadtrip'en derned sammen med Bitten, MissMuffin og Camilla :)
Jeg vil lige sige tusind, tusind tak til NewyorkerByHeart og LaTascha der har stået for det hele og lagt så meget energi i det her madbloggertræf :) God mad, hygge og goodiebags!

mandag den 7. marts 2011

Coolstuff

Jeg må nok erkende at jeg har en svaghed for gadgets i køkkenet (og gerne ting der slet ikke er livsnødvendige) og har også en del sjove ting rundt omkring.

Jeg har længe haft et godt øje til den her kæmpe store Cupcake form fra coolstuff.
Se det er sjovt og ikke særlig nødvendigt :) men jeg elsker den! Jeg har en eller anden ide med at bage kage i bunden og så lave en hjemmelavet is i toppen. That's one gigant cupcake :)

p.s. jeg ville heller ikke have noget imod hvis der var nogen der forærede mig chokoladefontænen ;) åh det kunne være godt.

søndag den 6. marts 2011

weekenden

I morgen er det desværre mandag igen, men jeg har heldigvis haft en virkelig hyggelig weekend :) nu er foråret jo også godt påvej her i Aalborg.
Fredag aften blev tilbragt med et vennepar og en masse hyggelig fælles madlavning og snak (Drengene var sjovt nok forduftet ;)), rødvin og film. Vi improviserede maden med det vi nu havde hver især og det endte med at vi lavede dem her, der altid er gode.
 Brunede bøffer af svinemørbrad smøres med sennep..

 Der puttes tomathalløj på..

 De rulles, lægges i fad og toppes med mozzarella før de skal i ovnen :)

Lørdag tilbragte jeg en masse kvalitetstid sammen med yndlingstøserne. Vi lagde hårdt ud med en brunch på CafeMinisteriet, hvor jeg plejer at være ret for at komme, men den brunh var nu ikke meget med til 95 kr. Hvis ikke det havde været for det lille glad med yoghurt, müsli og pufsukker og den lille muffin, havde det godt nok været rigtig træls. En anden gag laver vi det selv og tager på Cafeministeriet til aftensmad ;)

Der blev hyggeshoppet.. eller det vil sige, jeg holdt pengepungen pænt i tasken og købte kun en Jamie Oliver Pizzasten til 69,95 :) vejret var fantastisk og det var hyggeligt bare at sjoske rundt i gågaderne. Til aftensmaden fik vi sat fut i vores lille SmokeyJoe Weber og grillet lidt forskellige gode ting :) det var dog ikke meget de andre vovede sig udenfor for at vende kødet i kulden ;)
Det har alt i alt været en rolig, afslappet weekend der blev afsluttet med lidt huskiggeri i det gode vejr rundt omkring i Aalborg ;) Glæder mig godt nok til a få mit eget!

onsdag den 2. marts 2011

Madklub - japansk, italiensk, kinesisk og amerikansk tema

Den her omgang madklub hjemme hos mig er helt tilbage fra 28. januar ;) ups! der har bare været så mange ting siden at jeg har har glemt at blogge om det. Og det er synd og skam, for det var noget virkelig dejlig mad :)
Vi havde lavet en masse lodder med temaer og trak en seddel hver, så der blev 4 forskellige den her gang:
Forret - Japan
Hovedret - Italien
Dessert - Kina
Drikkevare - USA

Forretten blev til en lækker omgang sushi, dog uden rå fisk, så der var noget for alle. Så vidt jeg husker var der laks, oksekød, tun, sød omelet og stegt risbolle. Øj, det smagte lækkert! jeg kunne have spist mig mæt bare i sushi.

 Hun havde også taget et flot sushisæt med så vi kunne føle os rigtig autentiske :)

 Jeg havde lige et lille motorisk uheld med de pinde der ;) de ville ikke helt som jeg ville.

Hende der lavede forretten havde også lavet nogle små lykkekager til os som en sjov lille ting :)

De vise ord der gemte sig i min kage. ikke ringe ;)

Jeg trak Italien som tema for min hovedret og det endte faktisk med at blive rigtig svært at vælge hvad jeg skulle lave. Der er simpelthen så mange lækre italienske retter, men efter at have kigget mine kogebøger igennem, endte jeg med at vælge Risotto Bianco med tomat og bailikum fra "Jamie does.."

Risotto bianco med tomat og basilikum 4 pers
- 1 liter grøntsags bouillon
- olivenolie
- 4-5 forårsløg, hakket fint (brugte jeg istedet for ½ løg og selleri)
- 300g. risotto ris
- havsalt og friskkværnet peber
- 125 ml. hvidvin
-  en klat smør
- en stor håndfuld friskrevet parmesan

1. Lav bouillonen og hold den varm på svag varme.
2. Varm et  godt skvæt olivenolie i en gryder og steg forårsløg ved -lav-middelvarme i ca. 10 min med omrøring engang i mellem, indtil de er bløde.
3. skru varmen op til lidt over middel og tilsæt ris + et nip salt og rør i 2 min.
4. hæld vinen i og rør til at den er absorberet.
5. Tilsæt en god grydeskefuld bouillon og rør indtil den er blevet absorberet. Gentag til så godt som alt bouillon (vist ikke alt) er brugt og det har småkogt i i alt 20-25 min.
6. når risene er færdige med en smule bid, tages gryden af varmen og der røres smør og parmesan i. Risottoen skal være en bette smule løs i det :)

tomattopping
- olivenolie
- 2-3 fed hvidløg, snittet fint
- 300 g. cherrytomater, skåret i kvarte
- en lille håndfuld basilikumblade
- friskrevet parmesan

1. varm olien i en gryde og tilsæt hvidløg.
2. Tilsæt tomaterne og de fleste af basilikumbladene, salt og peber og lad det hele simre i 5-6 minutters tid.
3. anret risottoen, hæld tomattoppingen over. pynt med friskrevet parmesan og basilikumblade.

Note: Blød og lækker risotto der gør sig rigtig godt med lidt brød til. Det er ikke noget du kan spise super meget af, men Mmmmm... du bliver glad inden i :)

 Jeg havde bagt det her brød til :)


 Hender der stod for desserten havde svært ved at finde en kinesisk en, da de ikke rigtig gør så meget i dessert som os. Hun endte med at lave bagt ananas med romsirup og vanille-creme fraich. Det smagte så fantastisk! virkelig virkelig genialt :) jeg har desværre ikke opskriften, men sirupen var vist lavet af mørk rom og brun farin. Ananasen blev skåret i kvarte, blev snittet på tværs og penslet med romsirum. Herefter blev den bagt ved høj temperatur og blev taget ud og penslet igen 4-5 gange. Det var rigtig lækkert og ville også smage dejligt med vanilieis til.

 Jeg var så heldig at få en lille værtindegave :) endelig fik jeg de lange melamin skeer! der er rigtig anvendelige i køkkenet til at smage på maden, til chai latter og til at fange noget i høje glas.

 Sidst på aftenen fik vi det USA'ske indslag i menuen, nemlig Ice crema soda. Det lyder underligt, og det faktisk også, men smage altså ret godt ;) Vanilleis med coca cola hældt over lidt efter lidt.


Så skal der bare lige røres engang for at blande det og så er det klar til servering :)