Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

lørdag den 25. juni 2011

"How to" sprøjte en rose i frosting

Som lovet en form for en "How to" lave en frosting rose :) Der er ikke så meget hokus pokus i det, hvis du har det rigtig udstyr. Men sådan er det jo med de fleste ting. Frostingen var ikke særlig samarbejdsvillig, men det er cream cheese frosting generelt ikke til at sprøjte roser. Medmindre du pumper den fuld af flormelis ;) og det liver jo også lidt træls. Jeg vil nok anbefale en buttercreme af en art, jeg tror faktisk at en Italian merengue buttercreme vil fungere godt :) Men! lav kun sådan en med en røremaskine, det er ret omstændigt ift. røretid. Jeg tror det vil fungere med brombær trøffelcreme, kogt vanille frosting eller vanilla buttercreme. Det er vigtigt at frostingen er ret fast og at kagen/kagerne komme på køl indtil de skal serveres.

 Sådan ser min tylle ud og den er altså jævnt stor :)

 Jeg har ingen anelse om hvad sådan en sag hedder, men "roseeffekten" kommer af  at takkerne i tyllen er skå. Den er fra en 3-pak af mærket Kaiser og jeg købte dem i Tyskland i sommers.

Plop tyllen i bunden af en sprøjtepose. Jeg kan bedst lide at bruge engangsposer, da jeg virkelig ikke gider at gøre alm. stof eller plast sprøjteposer rene. Jeg har købt et bundt spidse slikposer a 50 stk til ca. 50 kr i metro :) Klip  plastikdutten af posen.

 Jeg har ikke lige nogen kage, så min margrethe skål må lige lege kage for et øjeblik. Hold tyllen i en 90 graders vinkel mod "kagen". Der hvor du holder tyllen, er der hvor midten af rosen er.

Tryk op sprøjteposen, så der kommer en lille dut ud. Hold trykket på posen og lav en lille cirkel mod uret (eller med. Jeg gør altid mod) så du har lavet en omgang. Derfra hvor jeg sluttede, sprøjter du en omgang mere. Let trykket på posen når du nærmer dig afslutningen :)

Den kan komme til at se nogenlunde sådan her ud på en cupcake :)

Og fra siden. Jeg har sprayet dem med lidt farve for at give lidt dybte.

Og min splatkage fra min "nu er jeg ergoterapeut"  fest :) husk ikke at bruge cream cheese frosting. Det splatter og smutter af.

Som tidligere lovet, kommer opskriften på kagen. Det er endnu engang en afart af Birthes gulerodskage fra New Orleans!


Gulerodskage (24 cm springform)


- 350 g. sukker
- 2,5 dl olie
- 0,5 dl creme fraich eller lign.
- 4 æg
- 300 g. mel
- 1 spsk stødt kanel
- 2 tsk kakao
- 1 tsk fint salt
- 2 tsk natron
- ½ tsk bagepuvler
- 350 g. gulerødder, revet fint
- 70 g. valnødder, groft hakket

1. Pisk sukker, creme fraich og olie cremet
2. Pisk æggene i et af gangen
3. sigt mel og rør det i dejen sammen med kanel, kakao, natron, bagepulver og salt.
4. vend gulerødderne og hakkede nødder i
5. hæld dejen i en smurt springform og bag denm i ca. 60 min ved 175 grader.
6. lad afkøle helt.
 
Note: En svampet, lækker kage, der er krydet, har godt bid fra nødderne og altid vækker begejstring.
 
Jeg ville godt have en høj, høj, høj kage, så samme morgen jeg skulle til eksamen bagte jeg en "akut chokolade bund" i mikroovnen efter "cake in a mug" princippet. Jeg har lånt fra chokoladesansen :)
 
Akut chokoladebund (24 x 2 cm)
- 8 spsk mel
- 8 spsk sukker
- 5 spsk kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanille sukker
- 1 tsk instant kaffe
- 2 æg
- 6 spsk olie
- 6 spsk mælk
 
1. bland først alle de tørre ingredienser i en silikone springform på 24 cm.
2. Rør herefter alle de våde ingredienser i med en gaffel, til det hele er ens artet.
3. Bages i mikroovnen i 4 min og afkøles herefter i 5 min før du vender den ud på en rist.

Note: hurtig og nem at lave og smager skønt hvis du lægger den i lag med creme o.lign. Jeg tror også den vil være god til en klat vanille is. Dog bedst samme dag, hvis den bare er for sig selv.

Jeg har forresten lavet en fane her på bloggen med omregning fra cups til gram og fahrenheit til grader :)

21 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Hmm... Hvor mon man kan opdrive sån en kæmpe-tylle henne?!
Jeg må på jagt, for hvor yndigt ser det ikke lige ud!
Jeg er hvertfald ret forelsket, så jeg må ha købt en kæmpe-tylle, nogle slikposer og en sprayfarve- du forstår at få mig til at bruge penge, haha..

Linebinevaskemaskine sagde ...

haha :D du kan også sagtens låne min hvis det er. Så må vi i metro igen ;) og fru ronne (og ikea) ;)ahr d er vist ogå helt god til at få mig til at bruge penge :p

Xenia sagde ...

Jeg skal altså også snart i Metro - det er alt for lang tid siden. Og ja, jeg skal også på jagt efter en stor tylle med skrå takker, så jeg kan masseproducere fine roser :)

Piskeriset sagde ...

Aha! Sådan en tylle må jeg på jagt efter. Tak for gennemgangen - glæder mig til at prøve det på et tidspunkt :-)

MissMuffin sagde ...

Har fundet rose-tyller på Kunst&Køkkentøjs hjemmeside og nu skal jeg tilfældigvis til Århus på mandag, så Kristian har lovet at vi kan smutte inden om:)
Jeg har fri d. onsdag og torsdag vi har snakket om at ses, så vi kan da bare lave en tur inden hvis det er?
Jeg blir også nød til at prøve Joeandthejuice, men jeg tør ikke alene:P

Janne B.T. sagde ...

Det var ret smart det med slikposerne, det havde jeg aldrig tænkt på selv. Men ok, jeg bager jo heller ikke rigtigt, men HVIS jeg nu skulle få lyst :)

Camilla (Himmelske Kager) sagde ...

Tusind tak for vejledningen. Det har jeg aldrig prøvet før, så det må blive et fremtidigt afprøvnings projekt.

Bianca sagde ...

Super vejledning! Tak! Det skal helt klart prøves af.

LaTascha sagde ...

Hvor er de fine de roser - dem skal jeg helt sikkert ha afprøvet på et eller andet tidspunkt. Tænk jeg tror faktisk oven i købet jeg har sådan en tylle liggende - så er der da det problem mindre;-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Xenia: åh det er altid sjovt at komme i Metro :) de har mange fine ting.

Piske: man kan aldrig have for mange tyller ;)

MissMuffin: uh jeg har aldrig været i kunst og køkkentøj :) snyd! jeg tør heller ikke prøve joe & the juice alene, det ser så uhyggeligt ud.

Janne: altså hvis du skulle få akut bagelyst, har du ihvertfald det tip ;)

Camilla: det var så lidt :) det er altid sjovt at prøve nye ting.

Bianca: dejligt at det kan bruges :)

LaTascha: jeg har også mange ting i gemmerne ;)

Maj sagde ...

De er SÅ fine de roser du får lavet - jeg må bare eje sådan en stor tylle, tusind tak skal du have for gennemgangen :) :)

BTW så elsker jeg bare din neglelak - du er simpelthen kreativ hele vejen igennem, he he he...

- Maj :D

MissMuffin sagde ...

Jeg kan IKKE finde ud af det!
De blir flade og kedelige og ligner bare en twist der har mistet pusten!

Line sagde ...

Maj: tak skal du have :) jeg håber at du kan bruge det.

hehe tak :D jeg elsker sjove negle

Missmuffin: Øøøøv :( du må prøve min tylle hvis det er.

Tina Liel sagde ...

Et kæmpe tillykke både med uddannelsen og Pixi!!! Og tak for rose instruktionen!! Knus♥

Stine (chokoladesansen) sagde ...

Iiiih jeg kan se, at du brugte min opskrift.. er helt stolt -det er vist første gang :-D

1. Det er en rigtig god how-to og jeg har faktisk manglet lige dén til mine muffins, så tak!
2. Din kombi med mørk kage og rød icing er nu på min jeg-vil-gerne-bage liste.
3. Jeg elsker din neglelak
4. fed ide med slikposer, jeg bruger 2 liters fryseposer.. men de har jo ikke den rette facon.

Linebinevaskemaskine sagde ...

Tina: Tusind tak skal du have :) det var så lidt.

Stine:
1. Dejligt at den kan bruges :D
2. Godt jeg kan inspirere ;)
3. Tak :D jeg har det også på fødderne
4. De slikposer er virkelig praktiske :)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Stine: Det er en rigtig god opskrift, hvis der hele ikke liige er gået som det skulle ;)

Stine (chokoladesansen) sagde ...

Tak Line

Nu har forresten fået sprøjtet roser på mine seneste muffins.. og det her med om man skal sprøjte med eller mod uret afhænger faktisk helt af hvilken retning spidserne på tyllen drejer... hvis man sprøjter i den forkerte retning i forhold til tyllen så bliver rosen helt lukket sammen og man mister den rigtige rose-effekt..

Linebinevaskemaskine sagde ...

Ahhhr selvfølgelig :) tak for at have afklaret det

Ditte Rosita sagde ...

Hej Line
Elsker din side - efter at have bagt dine svampede citronvaniliemuffins med brombærcurd og brombærtrøffel er du total godkendt som en af de rigtigt gode madbloggere i mit univers :-)

Jeg har bare printet og printet dine opskrifter ud (Ipad på køkkenbord - dårlig ide!) og vil gerne i lag med ovenstående gulerodskage - hvad er det for noget creme du har mellem akut chokoladebund og gulelrodskagen?
Hvor lang tid tror du chokoladebunden skal have i alm. ovn (har ingen silikoneform :-()?

Linebinevaskemaskine sagde ...

Hej Ditte Rosita og undskyld det sene svar! Jeg går lidt med hovedet under armen for tiden. Tusind tusind tak for de søde ord :D
Cremen er bare lidt af frostingen :) bumbum det tør jeg ikke gætte på, men du kan måske bage en mudcake? http://www.madmedhjertet.dk/2010/01/louises-strandkage-m-limemousse-og.html

Send en kommentar