Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

tirsdag den 29. december 2009

Ris ala mande brød

Til trods for min skidttilpasagtighed har jeg formået at være lidt kreativ i den sidste tid. Det er begrænset hvor meget ris ala mande man kan hælde indenbords, selvom det er gudedessert. Så jeg bagte et par grove brød af det. Jeg syntes faktisk at den svage fine vanillesmag harmonere ret godt med det lidt grove J


Ris ala mande brød

-700 g mel
-100 g fuldkornshvedemel
-70 g. solsikkekerner
-1 dl lunken vand
-50 g gær
- 4 dl ris ala mande
- 2½ tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 æg


- 2 spsk olie

1 æg, sammenpisket


1.Rør gæren ud i vandet.
2.Tilsæt sukker, salt, ris ala mande, solsikkekerner og fuldkornshvede og rør det godt sammen.
3.Rør hvedemelet i lidt efter lidt til dejen er glat og slipper skålen.
4.Ælt dejen grundigt igennem til den er blød og smidig.
5.Lad dejen hæve lunt og tildækket, min. 1 time.
6.Slå dejen ned og form til 2 brød, som lægges på en bageplade med bagepapir eller i en brødform foret med bagepapir- Lad det efterhæve 1 time.
7. pensel brødene med sammenpisket æg Bag brødene ved 180 grader i ca 30 min.


Note: De blev overraskende gode og grove i det J de kunne måske godt have hævet lidt mere i det, men jeg var også lidt utålmodig med dem. Det er i hvert fald en god måde at undgå at smide ris ala mande ud på.

Min mor skal arbejde nyårsaften, så min far kommer til at sidde alene sammen med en meget bange Fie-hund. Daniel er på tilkaldevagt til sygehuset hele den 31. og 1. så der er heller ikke meget fis og ballade i ham ;) Vi har aftalt at holde en stille og rolig nytårsaften år, hvor vi først tager ud og laver mad og spiser hos min far og derefter nok besøger et vennepar J Maden bliver heller ikke noget fancy, men det bliver godt! Svinemørbrad med dijonsennep, serranoskinke og mozzerella og banoffee pie til dessert. Det kan ikke gå helt galt.

Hvad skal i have at spise nytårsaften?

6 kommentarer:

Bitten sagde ...

Jeg er skuffet over du skriver, at der ligefrem er GRÆNSER for indtagelse af risalamande :P
Vi skal have:
Forret: Filokurve med tigerrejer stegt med hvidløg og chili,
Hovedret: Svinemørbrad i flødesauce,
Dessert: Daim/After Eight-parfait (uf det smager godt, prøvesmagte det i dag!).

Linebinevaskemaskine sagde ...

haha holdbarheden er også en grænse ;) jeg har simpelhen skovlet i hovedet.
uhm, det lyder godt nok lækkert alle 3 retter! og den parfait der! :) glæder mig til billederne (og til du laver det til mig ;) )

MissMuffin sagde ...

Haha, der har du været kreativ. Det må prøves ved lejlighed!!

Vi sku ha haft hummer til nytår, men min leverandør svigtede.
Nu slås vi lidt om forretten, for jeg stemmer for stegt feta og det gør de andre ikke!
Ellers oksemørbrad med flødekartofler, salat og flutes og til dessert chokoladekagen med kastanjepure og sorbet. Mums!

Linebinevaskemaskine sagde ...

Jeg stemmer også for at i skal have stegt feta :D og resten lyder slet slet ikke dårligt ;)åh den chokoladekage der bliver du bare ved med :) jeg mmå snart tage mig sammen til at hente et glas kastanjepure i Irma

Piskeriset sagde ...

Sikke en sjov idé! Og så elsker jeg jo detaljen med, at resterne bliver brugt op - sejt :-)

Linebinevaskemaskine sagde ...

Piskeris: Jeg hader at smide god mad ud :) og specielt sådan noget som ris ala mande hvor der er rigtig mange gode sager i. Det kan lige så godt gøre nytte hvis det er muligt.

Send en kommentar