Mad med hjertet - Hvad banker dit hjerte for?

torsdag den 15. oktober 2009

familiebesøg fra Sverige

Citruspresser eller ej?
Jeg er så småt ved at skive min ønskeseddel til jul og har længe haft øjnene på sådan en manuel citruspresser dims, men jeg ved faktisk ikke hvad for en der er bedst da jeg ikke har haft fingrene i nogen af typerne
Lige umiddelbart (i min uvidenhed) tror jeg at jeg helder mest til den er slags :) denne sag er i oliventræ.

Men der er også den her? nogen der har erfaringer med nogen af dem? eller kender nogle rigitg lækre nogen man bare må eje?
Vi har haft besøg i dag :)

Min Fætter, der også er 23, bor til daglig i Sverige med sin kæreste og er derfor sjældent hjemme. Han har faktisk aldrig set vores lejlighed selvom vi har boet her i 2 år til december. Vi legede rigtig meget sammem da vi var yngre og tilbragte meget tid sammen :)
Da vi så var til fødselsdag hjemme "hos ham" og min onkel, aftalte vi at han da kunne komme forbi tordag til aftensmad og tage den yngre fætter på 19 år med :)

Det er godt nok ikke det vilde jeg præsterede at trylle frem til dem, men godt smagte det da. Menuen endte på grillet ananas-appelsin marieneret svinemørbrad med ovnkartofler og whiskey sauce. Jeg glemte desværre at tage billeder :(





Ananas-appelsin marineret svinemørbrad (2 små)
  • 2 dl frisk ananas juice (kan erstattes med appelsinsaft)
  • saft af 1 appelsin
  • 3-4 fed hvidløg alt efter størrelse, det skal smage af noget.
  • en god knivspids chilipulver
  • 250 g. brunfarin
  • salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl. olie
  1. Hele moletjavsen, undtagen salt røres godt sammen.
  2. svinemørbrad'erne afpudses og drysses godt med fint salt.
  3. kødet lægges i en plastikpose sammen med marinaden.
  4. hvis der bruges ananas skal det ligge 3-max.6 times, hvor det evt. lige "æltes" rundt engang i mellem
  5. Bruges der appelsinsaft, er det min erfaring at det kan stå lidt længere. jeg har før smidt det sammen før jeg gik i seng, aftenen i forvejen.
  6. grill grisen til stegetermometeret er siger den er done, og lad hvile tildækket i 10 min.
    serveres i skiver på ca. 2 cm.

2 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Det var da nogle sjove citronpressere - jeg har aldrig før set dem, der ligner hvidløgspressere :-)

Selv har jeg en helt almindelig citronpresser med en god 'bøtte' under, så jeg presse en hel del saft uden at skulle hælde fra.

Linebinevaskemaskine sagde ...

det var selvfølgelig også en mulighed :) jeg bliver ihvertfald nød til at ønske mig en.

Send en kommentar